LIGE NU:

Nadia Nadim vil væk fra storklub før tid

Landsholdsangriberen Nadia Nadim føler sig ikke hjemme i hverken Manchester eller sin klub Manchester City, fortæller hun.

Nadia Nadim vil omgående væk fra den engelske storklub Manchester City.

Til BBC fortæller landsholdsangriberen, at hun har bedt klubben om at sælge hende, så hun kan nå at finde en ny klub og falde ordentligt til inden et eventuelt VM næste sommer.

- Jeg har aldrig følt mig hjemme i hverken Manchester eller Manchester City. Jeg har gjort det meget klart for ledelsen, at jeg gerne vil væk, og sådan har jeg haft det i lang tid, siger Nadia Nadim, der tidligere har spillet i Fortuna Hjørring, til BBC.

Ikke meget spilletid

Landsholdsangriberen skiftede til klubben i januar, hvor hun tiltrådte på en toårig kontrakt. Da hun skrev under med Manchester City tilbage i september 2017 kunne hun blandt andet være taget til Kina, men hun valgte i stedet den storsatsende engelske klub, fordi det gav hende muligheder for at kombinere fodboldspillet med hendes medicinstudier.

- Klubben gør så meget for kvindefodbold. Den er en pionær i kvindernes spil, og det vil jeg være en del af. Jeg ved, klubben har store ambitioner. En af dem er at vinde Champions League, så det var ikke et svært valg for mig, sagde Nadia Nadim dengang

Inden skiftet til Manchester City blev Nadia Nadim amerikansk mester med Portland Thorns. Siden er det dog gået lidt ned ad bakke rent sportsligt, idet Nadim ikke har fået så meget spilletid, som man kunne forvente. Denne sommer har klubben tilmed skrevet kontrakt med tre andre angribere: Lauren Hemp, Caroline Weir og den belgiske landsholdsskarpretter Tessa Wullaert.

Resultatmæssigt gik det heller ikke helt, som klubben havde håbet. Manchester City, der også har Mie Leth Jans i truppen, blev nummer to i ligaen og Continental Cup. I Fa Cuppen og Champions League blev holdet slået ud i semifinalerne. 

Bogaktuelle Nadia Nadim har dog spillet fast på det danske landshold, der kun er to sejre fra at kvalificere sig til VM 2019. I august skal Danmark møde Kroatien på hjemmebane, mens den ventede gruppefinale spilles mod Sverige på hjemmebane i starten af september.