Foto: FABRICE COFFRINI, Scanpix

Nordjysk skihåb vil op i verdenstoppen

Christoffer Faarup fra Hobro er Danmarks bedste skiløber. I disse dage suger han erfaring til sig VM, hvor han håber at kunne blande sig i toppen om nogle år.

I samarbejde med tv2.dk

Verdensmesterskaberne i alpint skiløb er i fuld gang i St. Moritz i Schweiz, og her går en dansker rundt med store drømme.

- Jeg begynder stille og roligt at indhente de bedste i verden med et lille skridt af gangen. Men det er jo ikke noget, der sker her til VM, at jeg bliver blandt de bedste. Men forhåbentlig om en 4-5 år, siger Christoffer Faarup til TV 2 SPORT.

Christoffer Faarup mener selv, han har, hvad der skal til for at blive en del af verdenstoppen i alpint skiløb. Men først skal han vise sit værd i Super G-disciplinen, som løber af stablen onsdag middag.

- Jeg har leveret rigtig gode resultater i Europa Cuppen, inden jeg kom. Jeg har været i god form og kørt hurtigt hele januar, siger han.

Og her har den 24-årige skiløber også klare forventninger til sig selv.

- Målsætningen for Super G bliver at køre en top-25. Så der skal bare angribes, og så må vi se, hvad der sker. Jeg tror, det bliver rigtig fedt at køre, siger Christoffer Faarup.

Læs også Faarup bliver nummer 37 i OL-debuten

I denne sæson har han kørt flere top 15 resultater hjem i det man kan kalde sportens 2. division, og det er ikke gået ubemærket hen hos hans norske træner.

- De sidste tre år har Christoffer haft en enorm udvikling. Han har virkelig taget skridtet fra at være på et lavt niveau i konkurrencer internt i Norge til at tage gode placeringer i Europa Cuppen, siger Anders Neteland til TV 2 SPORT.

Faarup flyttede til Norge som 14-årig for at forfølge sine drømme. Til dagligt træner han med Norges universitetshold og det nordiske Europa-Cup hold, og her er der klare mål for de kommende år.  

- Jeg skal være stærkere og bedre i de fleste aspekter. Og så er der selvfølgelig også noget erfaring ind over det, når det kommer til styrtløb og Super G, siger Christoffer Faarup.

Og opbakningen er der også fra Faarups træner.

- Om nogle år ser vi ham måske gøre det godt ved World Cuppen, siger Anders Neteland.