LIGE NU:

Nyd de næste dage - markant vejrskifte i weekenden

De næste dage bliver lunere fra dag til dag, men i weekenden vender det brat.

Der er mange, som nyder vejret i øjeblikket, og de næste dage bliver endnu pænere. Onsdag, torsdag og fredag byder på tørvejr, og det bliver gradvist varmere. Til gengæld vil en koldfront passere i weekenden, og pludselig kan termometrene vise 7 grader i stedet for 17.

Femdøgnsskema fra 6. til 10. maj 2020.
Femdøgnsskema fra 6. til 10. maj 2020.
Foto: Grafik - TV 2 Vejret

Selvom det bliver lunere og mere tørt i morgen end de seneste dage, så er det først torsdag og fredag, vejret bliver rigtig lækkert. Onsdagen byder nemlig på blæst og generelt flere skyer end i dag.

Torsdag og fredag drejer vinden mere ned i vest og aftager en del. Det løfter temperaturen med 2 til 3 grader, og særligt fredag, hvor mange har fri, kan vejret nydes med 14 til 17 grader.

Prognose af temperatur lørdag klokken 15
Prognose af temperatur lørdag klokken 15
Foto: Grafik - TV 2 Vejret

Til gengæld bliver det markant koldere i weekenden. I løbet af lørdagen vil en koldfront passere ned over Danmark fra nord. I de østlige egne kan man endnu høste op til 15 grader, men det bliver efterhånden koldere i hele landet.

Søndag har koldfronten passeret hele landet, og meget kold luft strømmer ned over Danmark fra nord. Det betyder, at termometrene nøjes med at vise mellem 5 og 9 grader, og samtidig bliver det meget blæsende.

Nogle prognoser har vinterlige byger til Danmark, mens andre har det stort set tørt. Det er til gengæld sikkert, at vejret bliver markant anderledes og decideret koldt.