Seneste nyt:

Nye regler for hjemsendelse af elever på vej

Som reglerne er nu, hjemsendes mindre børn, hvis de er nære kontakter til nære kontakter, og det skaber frustrationer hos forældrene.

I starten af næste uge kommer der nye regler om hjemsendelse af folkeskoleelever ved coronasmitte. Det siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til TV 2.

Ministeren vil ikke løfte sløret for, præcis hvilke regler der vil gælde fra næste uge, men hun fortæller, at de arbejder på højtryk, så de kan præsentere ændringerne i næste uge.

- Vi har bedt sundhedsmyndighederne om at kigge på reglerne igen. Pandemien forandrer sig konstant, og når den forandres, skal reglerne også forandres, siger ministeren.

I juli lempede Sundhedsstyrelsen på retningslinjerne, således at nære kontakter til nære kontakter ikke skulle sendes i isolation.

Men det gælder ikke for børnefamilier med mindre børn.

Kæmpe puslespil

Torsdag fortalte TV 2 om femårige Anna-Sofie Kobbernagel, som var sendt i isolation, fordi hendes otteårige storebror i sidste uge havde spillet udendørs fodbold med en smittet dreng.

Til stor frustration for hendes forældre.

- Det er et kæmpe puslespil med to fuldtidsjob, hjemmeskole og familiens trivsel som helhed – og jeg har svært ved at se rationalet i det. Hvis reglerne ikke bliver ændret, kommer vi ikke til at være fysisk til stede på arbejde mange dage henover efteråret og vinteren, sagde børnenes mor Tanja Kobbernagel til TV 2.

Partier: Slut med at sende usmittede hjem

Også skolelederne er frustreret over smitteopsporingen og kalder det "en tung og utaknemmelig opgave" at hjemsende nære kontakter til nære kontakter.

- Vi oplever desværre, at nogle forældre er særdeles ubehagelige i telefonen over for os. De kan ikke forstå, at det lige er deres barn, der skal hjemsendes og i karantæne, sagde formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal torsdag.

Vil ikke love, det er slut med hjemsendelser

Pernille Rosenkrantz-Theil forstår godt frustrationerne, og hun har selv haft fire teenagere siddende derhjemme i denne uge.

- Jeg tror, vi alle sammen er ved at være dødtrætte af de her hjemsendelser, siger hun.

Hun forstår også godt, hvis forældre synes, det kalder på en her-og-nu-løsning, og at de frygter, hvilket efterår de kigger ind i med smitte på skolerne og hjemsendte børn.

Epidemiekspert: Stop hjemsendelser og test af børn

Men selvom myndighederne vil ændre reglerne, vil ministeren ikke love, at det vil være slut med hjemsendelser i efteråret.

- Det, jeg kan love, er, at vi vil tage bestik af den situation, der er lige nu og her og det behov, der er fra skolernes side.

Har myndighederne reageret hurtigt nok?

- Det bliver jeg simpelthen nødt til at sige ja til. Sundhedsmyndighederne knokler døgnets 24 timer.

- Og pandemien udvikler sig konstant, så det er ikke et spørgsmål om, at man har råbt op om i mange år, at reglerne ikke virker - eller bare måneder for den sags skyld, lyder det fra ministeren.

For at afhjælpe flere hjemsendelser i efteråret opfordrer hun forældre til at sørge for, at deres børn over 12 år bliver vaccineret.

Ifølge Pernille Rosenkrantz-Theil er det netop vaccinerne, som gør den største forskel i forhold til, hvilket efterår vi går i møde.

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Mikkel Hansen - partner-artikel

- Verden har ikke været helt den samme, efter vi skrev under med Mikkel Hansen

Ishockeypige 1

play Nordjyske ishockeypiger til Vinter-OL i Beijing

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Til forsiden

Til forsiden