Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Radio24syv undskylder aprilsnar

Den Korte Radioavis udgav sig for at være politibetjent med en dårlig nyhed. DF-profil overvejer nu at melde Radio24syv til det rigtige politi.

I samarbejde med tv2.dk

Man skal som bekendt ikke tro alt, hvad man hører 1. april – og det var der også talrige eksempler på mandag, da mange medier lystigt kastede sig ud i alverdens forsøg på at snyde læserne.

Men Radio24syv gik i en sådan grad over stregen, at radiostationen ifølge eb.dk nu har lagt sag fladt ned og har undskyldt over for deres offer for en aprilsnar – i dette tilfælde to profiler fra Dansk Folkeparti, der til daglig bor i Mariager.

Min første tanke var, at der var sket vores datter, svigersøn eller tre børnebørn noget. Det er jo ikke normalt, at en person fra Nordjyllands Politi pludselig ringer.

Pia Adelsteen, Dansk Folkeparti

Læs også DF'er efter Mariager-debat: - I mangler indhold i jeres røvkedelige liv

Mandag 1. april blev ægteparret Pia Adelsteen og Kim Christiansen nemlig ringet op af en person, der præsenterede sig som Carsten Nielsen fra Nordjyllands Politi. I virkeligheden var det Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, som har det borgerlige navn Frederik Cilius Jørgensen, fra Den Korte Radioavis på Radio24syv.

- Jeg synes, det er skidesjovt

I røret fik hun at vide, at der var en lastbil, der var kørt ind igennem A´Porta, der er DF-ægteparrets restaurant i Mariager. Men her stoppede aprilsnarren ikke. For Pia Adelsteen fik også at vide, at uheldet havde kostet et liv:

- Den gode nyhed er, at det var hende den hysteriske, der ikke ville arbejde, fordi hun ikke fik løn under sygdom. Aprilsnar, lød det med henvisning til, at A´Porta har fået kritik for ikke at have nogen overenskomst med restaurantens ansatte.

Pia Adeelsten fik sagt, at hun ikke fandt aprilsnarren sjov, hvortil svaret fra Frederik Cilius Jørgensen, inden han lagde røret på, lød:

- Jeg synes, det er skidesjovt.

Det var der imidlertid andre på Radio24syv, der ikke syntes, nemlig ansvarshavende chefredaktør, Jørgen Ramskov, der ifølge ham selv straks beordrede, at der blev undskyldt til DF-parret.

- Satire er grænsesøgende og indimellem også grænseløs, men der er også ting, der er over grænsen. Det der var over grænsen. Så er den egentlig ikke længere. Det er ikke sjovt at lave sjov med dødsfald, og man skal ikke ringe til folk på den måde. Og det har vi også lagt os fladt ned og undskyldt for – både over for Kim Christiansen og Pia Adelsteen, siger Jørgen Ramskov til Ekstra Bladet.

Den Korte Radioavis består redaktør Rasmus Bruun (t.h.) og Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm (t.v.), der spilles af Frederik Cilius Jørgensen.  Foto: Joachim Adrian (Ritzau / Scanpix)

Overvejer politianmeldelse mod radiostation

DF-parret har udover undskyldninger også modtaget blomster fra radiostationen, men Pia Adelsteen, som aprilsnarren gik udover, har endnu ikke besluttet sig for, om hun vil anmelde radiostationen til politiet. Det er nemlig strafbart at udgive sig for at være politibetjent.

- Jeg var virkelig rystet og syntes overhovedet ikke, det var sjovt. Min første tanke var, at der var sket vores datter, svigersøn eller tre børnebørn noget. Det er jo ikke normalt, at en person fra Nordjyllands Politi pludselig ringer. Kim (Christensen, red.), som sad overfor mig, så farven forsvinde fra mine kinder, siger Pia Adelsteen til Ekstra Bladet.

Radio24syv har beskyldt Dansk Folkeparti for at være skyld i, at radiostationen er blevet mødt med et krav om, at mindst 70 procent af redaktionen skal være 110 kilometer væk fra København, hvis radiostationen vil have sin sendetilladelse fornyet. Det har Radio24syv afvist og lukker dermed 31. oktober, når stationens nuværende sendetilladelse udløber.

Kravet er en del af medieforliget, der er indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Læs også Se video: Så meget trafik er der på Torvet i Mariager