LIGE NU:

Susanne Zimmer og Uffe Elbæk forlader Alternativet

Det nordjyske folketingsmedlem Susanne Zimmer forlader sammen Uffe Elbæk og flere andre profiler partiet og bliver løsgængere.

Uffe Elbæk forlader Alternativet.

Det oplyser han ifølge Politiken i et brev til partiets medlemmer. Til avisen oplyser han også, at Rasmus Nordqvist, Susanne Zimmer og Sikandar Siddique bliver løsgængere.

Susanne Zimmer skriver på sin Facebook-side, at 'under de nuværende omstændigheder er det umuligt for mig at udfolde Alternativets politik'.

-  Jeg har derfor meldt mig ud af Alternativet og kæmper videre som løsgænger, skriver hun i opslaget. 

Udmeldelserne kommer oven på et par tumultariske uger for partiet, hvor den nyvalgte politiske leder Josephine Fock er blevet mødt af anklager om ruskeri og overfusninger. Først anonymt i et portræt i avisen Information og senere offentligt.

Anklagerne førte til, at partiets hovedbestyrelse i weekenden afholdt et længere ekstraordinært møde. Her valgte et snævert flertal fortsat at støtte Josephine Fock som politisk leder. Men det har nu vist sig langt fra at være nok.

Storkredse stillede krav

I et brev til Uffe Elbæk krævede lokalafdelingen Københavns Storkreds, hvor han er valgt, lørdag, at han "aktivt og synligt" skulle meddele sin opbakning til hovedbestyrelsens beslutning om at vise tillid til partiets nyvalgte leder.

Søndag fulgte bestyrelsen i Alternativets Storkreds Sjælland trop og opfordrede folketingsmedlem Rasmus Nordqvist til at bakke op. Han måtte 1. februar se sig slået af Fock i kampen om at blive partiets politiske leder og valgte efterfølgende at trække sig som politisk ordfører. Allerede dengang lød det fra Nordqvist, at han ikke kunne arbejde så tæt sammen med Josephine Fock, som det ville kræves af en politisk ordfører.

Og nu har Uffe Elbæk altså valgt at trække stikket helt til partiet.

Hovedbestyrelsesmedlem trak sig

En af de syv medlemmer, der ikke kunne udtrykke tillid efter hovedbestyrelsesmødet lørdag, var Marianne Karlberg. Hun meldte tidligere mandag ud, at hun ikke længere ønsker at være en del af partiet.

- Jeg har ikke tillid til vores politiske leder Josephine Fock, hverken som person eller inspirator for vores parti, skrev hun i en mail rettet til hovedbestyrelsen.

Kort efter valgte også Alternativets pressechef, Rune Langhoff, at sige op og forlade partiet.

Josephine Fock blev valgt som politisk leder 1. februar. Hun overtog posten fra Uffe Elbæk, som nu er løsgænger.