Vind i sejlene: 13-årig windsurfer fra Thy kan blive verdens bedste

Tobias Bjørnaa konkurrerer i windsurfing-disciplinen Wave Performance, hvor man skal lave forskellige tricks på bølgerne. Foto: Sebastian Jørgensen / TV2 SPORT

Windsurferen Tobias Bjørnaa er et af de største talenter i verden. Han ligger i år nummer to i VM-stillingen for U15, efter han vandt U13-VM.

I samarbejde med tv2.dk

Tobias Bjørnaa fra Klitmøller er en helt særlig dreng. Han er nemlig et af de største windsurfing-talenter i verden.

Den 13-årige thybo slog for alvor sit navn fast sidste år, da han vandt U13-VM ved at vinde alle tre afdelinger.

Hvis Tobias fortsætter, som han gør nu og bliver ved med at udvikle sig, som han har gjort nu, er jeg sikker på, han kan blive en af de bedste i verden – hvis ikke den bedste.

Kenneth Danielsen, Danmarks bedste seniorsurfer

I år har han fulgt op på de flotte takter fra sidste år, da han netop nu ligger nummer to i VM-stillingen for U15 inden sidste afdeling på Hawaii.

Et verdensmesterskab har naturligvis øget forventningerne til surferen, der dog har svært ved at fatte det.

- Man forstår ikke helt selv, at man er verdensmester over hele jordkloden i at windsurfe, siger Tobias Bjørnaa til TV 2 SPORT.

Kan blive den bedste i verden

Han kan ellers roligt begynde at vænne sig til opmærksomheden. Danmarks bedste seniorsurfer, Kenneth Danielsen, tror nemlig på, at det unge talent kan nå rigtig langt med karrieren.

- Hvis Tobias fortsætter, som han gør nu og bliver ved med at udvikle sig, som han har gjort nu, er jeg sikker på, han kan blive en af de bedste i verden – hvis ikke den bedste, siger Kenneth Danielsen til TV 2 SPORT.

Tobias Bjørnaa har surfet, siden han var fem år gammel, hvor hans far tog ham med ud på en lokal sø i Thy. Siden da har windsurfing fyldt meget hos den unge surfer, der heller ikke er bange for at kigge ud i fremtiden.

- Det er jo bare en drøm for mig, hvis jeg kommer til at kunne leve af det. Men man skal virkelig træne meget, man skal træne fysisk, og man skal snakke med sponsorer.

Sidste afdeling af VM-serien sejles i slutningen af oktober på Hawaii.

Læs også Kæmpe succes for Klitmøller-surfer: Casper Steinfath vinder VM-sprinten på sin fødselsdag

Forsiden lige nu