Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Weekenden byder på det første regnvejr i ni dage

Både lørdag og søndag kan man nyde solskin på trods af at dagene starter med gråvejr.

I samarbejde med tv2.dk

Forårsvejret er gået lidt i stå. Det er en råkold lørdag morgen med rimtåge og temperaturer et godt stykke under frysepunktet. Der er brug for varmere tøj end i februar, hvor forårssolen dominerede.

Kombinationen af tåge og frost er en dårlig cocktail for trafikken, så man bør være ekstra agtpågivende, hvis man skal ud i morgentrafikken. Tågen er nogle steder meget tæt, og på Lillebæltsbroen var der et større trafikuheld lørdag morgen. I løbet af formiddagen vil tågen løfte sig til lave skyer, og nogle steder kommer solen også igennem.

  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Alligevel kommer vejret denne lørdag ikke til at leve op til vejret de foregående dage. Der ser ud til at komme mest sol i de østlige egne af landet, men her vil skyer også dominere i perioder. Termometeret når op mellem 3 og 7 grader, og vinden bliver let til frisk fra sydvest. Alt i alt en hæderlig lørdag i begyndelsen af marts, selvom vejret har været bedre de øvrige dage i ugen.

Sent i eftermiddag begynder der at komme tungere skyer vestfra, og i løbet af aftenen kommer et mindre regnvejr fra vest. Regnvejret giver kun en eller to millimeter. Til gengæld vil det regne mere og kraftigere i løbet af natten, så for de, der skal ud lørdag aften og nat, kan det blive en våd affære.

  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Søndag morgen vil de fleste vågne op til regn, men regnvejret bevæger sig forholdsvist hurtigt mod øst. 

  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Aftenen og nattens regnvejr er det første siden 21. februar og vil mange steder give over 5 millimeter regn. Fra den 19. til 21. februar regnede det hver dag, og der kom i gennemsnit 7,3 millimeter regn. Ellers har vi stort set haft tørvejr siden 10.februar.

  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Søndag formiddag klarer det igen op, og eftermiddagen bliver med tørvejr og sol i perioder. Den jævne til hårde sydvestlige vind vil også aftage i løbet af eftermiddagen, som byder på 5 til 10 graders varme. Igen mere end hæderligt vejr i begyndelsen af marts. Sidste år havde vi sne og dagsfrost disse dage.

Sent søndag aften banker et nyt regnvejr på, og den nye uge byder på mere regnvejr.

  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik