LIGE NU:

14-årige Malthe kører ræs med over 200 km/t

Han har lige fået knallertkørekort, og alligevel kører Malthe Jakobsen ræs i en bil, der kører langt stærkere end danske motorvejsbilister.

Den 14-årige thybo Malthe Jakobsen drømmer om en karriere i professionel motorsport. Han kørte søndag sit sidste løb i denne sæson på Jyllandsringen i klassen Formel 4.

quote Da han sad i bilen for første gang sidste år... Puha, det var hårdt.

Lasse Jakobsen, Far til Malthe.

- Når man er uden for banen kan man godt mærke, at konkurrenterne er lidt ældre, men ligeså snart man får hjelm på, så tænker man jo ikke, at ham der er 18 eller 16. Der er alle på ens egen alder, siger Malthe Jakobsen.

Han er fra Sennels i Thy og så var han den yngste i lørdagens felt på Jyllandsringen. Han har desuden lige fået knallertkørekort, og det er da heller ikke uden betænkeligheder, at farmand-Lasse ser til fra sidelinjen.

- Da han sad i bilen for første gang sidste år... Puha, det var hårdt, siger Lasse Jakobsen, der er far til Malthe.

Malthe Jakobsen er allerede kåret som årets bedste nybegynder i Formel 4. Formel 4 er en ungdomsrække, der fungerer som overgang til større biler. Hans træner, der er tidligere europamester i Formel 4 klassen, har derfor store forhåbninger for den unge thybo.

- Det er altid svært at forudse, men med den udvikling han har haft de seneste tre år, har han helt sikkert masser af potentiale, siger Benjamin Bailly, der er træner for Malthe.

Dagen på Jyllandsringen endte med en flot 3. plads for Malthe Jakobsen og en titel som årets rookie i Formel 4. På trods af dette, var det ikke udpræget glæde, der prægede den unge mand efter mesterskabets afslutning.

- Lige nu er jeg lidt skuffet, men om en halv time er jeg sikker på, at jeg kan glæde mig over en god sæson, lød det fra Malthe Jakobsen umiddelbart efter dagens ræs.

Skuffelsen skyldtes, at Malthe havde ligget nummer 2 inden det første sving. Han blev derefter ramt bagfra af en anden bil, hvilket gjorde, at flere biler overhalede ham indenom. Det afholdte dog ikke Malthes far fra at være stolt over sin søns evner bag et rat. 

- Jeg er mega stolt og glad for, at det lykkedes for ham. Han har kørt ræs, siden han var 4 år gammel, så han ved, hvad han laver, sagde Lasse Jakobsen, der er far til Malthe.

quote Drømmen er at komme til at leve af det.

Malthe Jakobsen

Danmarksmesterskabet i formel 4 foregår på den måde, at der køres løb 8 weekender om året fordelt rundt i hele landet. Hver weekend består af 3 heats, og denne weekend indtog kørerne så Jyllandsringen i Silkeborg.

Nu er Malthe Jakobsens første sæson overstået, og det har bestemt givet ham mod på mere.

- Drømmen er at komme til at leve af det. Det kunne da være fedt at komme til at køre Formel 1, men det er svært, så nu må vi se, hvad der sker, fortalte den unge racerkører om drømmene for fremtiden.

Med titlen som årets rookie følger en tur til Tyskland, hvor han får lov til at lave en testkørsel foran et internationalt publikum.

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

231118 Thisted Bryghus nybyggeri

Thisted Bryghus skal være med i verdens største online ølsmagning med op til 60.000 deltagere

def_thumb,50_percent

play Nu skal solcremen frem, lyder det fra TV2 Vejret

20210416-130611-L_68Mb

play Gaden åbner onsdag: - Det bliver en udfordring

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

231118 Thisted Bryghus nybyggeri

Thisted Bryghus skal være med i verdens største online ølsmagning med op til 60.000 deltagere

def_thumb,50_percent

play Nu skal solcremen frem, lyder det fra TV2 Vejret

Til forsiden

Til forsiden