Foto: Per Frank Paulsen

19-årig dømt for knivoverfald på sin mor

Gerningsmanden er blevet frifundet for drabsforsøg, men dømt for grov vold.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Der er i dag faldet dom ved retten i Holstebro i sagen mod en 19-årig mand, der tilbage i juni måned overfaldt sin mor med en kniv i Thisted.

Sagens helt store spørgsmål har været, hvorvidt overfaldet skulle betragtes som grov vold eller drabsforsøg, og her besluttede retten sig altså for, at den 19-årige skal dømmes for grov vold.

Det var ikke en enig domsmandsret, der kom frem til kendelsen. Dommeren gik efter drabsforsøg, mens de to domsmænd mente, der var tale om grov vold.

Overfaldet i Thisted fandt sted på Norgesvej, hvor den unge mand stak sin mor talrige gange med en 15 centimeter lang kniv. Kvinden overlevede episoden.

Familiedrama udløste overfaldet

Siden er det kommet frem, at der var tale om et familiedrama. Den nu dømte mand og hans lillebror blev som små fjernet fra deres biologiske forældre og flyttede ind hos en plejefamilie få kilometer fra barndomshjemmet på Norgesvej. 

Omstændighederne har over årene udløst et betændt forhold mellem gerningsmanden og moren, og det hele kulminerede med knivoverfaldet for et halvt år siden.

Strafudmålingen sker senere i dag klokken 14.00. 

Læs også Søn tiltalt for drabsforsøg på sin mor