29-årig mand hårdt kvæstet, da kran væltede: - Vi er utroligt kede af det, siger hans direktør

En 29-årig mand blev hårdt kvæstet i en arbejdsulykke. Hans direktør er ked af ulykken, selvom virksomheden ifølge Arbejdstilsynet ikke har nogen skyld i den.

En 29-årig mand blev i april slynget otte meter op i luften og landede på køreplader af jern.

Årsagen var en mobilkran, der væltede ned over hans lift, og vægten fra kranen slyngede altså manden ud af bomliften.

Det skete 30. april, og nu fortæller den 29-årige thybos arbejdsplads, Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik, så for første gang om ulykken.

- Vi er utroligt kede af det, der er sket, siger direktøren for Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik, Bo Petersen.

Den 29-årige mand var på arbejde for cementvarefabrikken, som stod for at levere og montere betonelementer til et fabriksbyggeri ved Ikast.

Arbejdstilsynet har i første omgang slået fast, at Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik ikke umiddelbart er skyld i ulykken. I en besøgsrapport gør tilsynet det klart, at ”vi har på besøget ikke konstateret nogen overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen.”

Kranfirma har fået påbud

Arbejdstilsynet har i sagen i første omgang givet et strakspåbud til kranfirmaet NH Løft.

- Virksomheden påbydes at sikre, at mobilkran er opstillet således, at den kan anvendes sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Det skal sikres, at underlag, understøtning og stabilitet er forsvarlig under hensyn til mobilkranens vægt, form og anvendelse, står der i påbuddet.

Til TV MIDTVEST forklarer cementvarefabrikkens direktør, at kranen havde løftet nogle betonelementer, men at den på ulykkestidspunktet var i gang med en anden opgave.

Direktøren for Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik, Bo Petersen, ønsker generelt ikke at kommentere på andre virksomheders påbud. Men han vil gerne fortælle, at han meget hurtigt var klar over, at cementvarefabrikkens ansatte ikke havde gjort noget galt.

- Vi var ikke så meget i tvivl.

- Vi har ikke noget, hvor vi kan tænke tilbage, at det ville have været godt, hvis vi havde gjort sådan og sådan. Der er ikke noget, hvor vi tænker, at det var en procedure, vi kunne have gjort det bedre, siger direktør Bo Petersen.

NH Løft har ikke ønsket at kommentere denne artikel.

Af hensyn til familien og den 29-årige mand har Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik ikke ønsket at udtale sig om mandens tilstand.


Seneste nyt

fra Nordjylland