LIGE NU:

Alice løb 160 kilometer i ekstremløb: - Jeg skulle bare overleve

Alice Ravn kæmpede sig i weekenden gennem 160 kilometer i løbesko rundt på Mors til ekstremløbet Mors 100 Miles.

Der findes mange forskellige slags løbere. Der er dem, der løber tre kilometer en gang om ugen, dem der løber ti kilometer flere gang om ugen, men så er der også dem, der løber 160 kilometer i et træk.

Sidstnævnte bedrift begav Alice Ravn sig ud på i weekenden til ekstremløbet Mors 100 miles. Lørdag morgen gik starten fra Nykøbing Mors, og 24 timer og 5 minutter senere kom ekstremløberen i mål efter at have løbet den 160,9 kilometer lange rute, der gik rundt om Mors.

quote Nu er det første gang, jeg løber mere end 86 kilometer, så jeg var spændt på hvordan kroppen reagerede, men jeg fik først ondt i fødderne efter 125 kilometer. De sidste 35 kilometer var med ømhed i fødderne, så der måtte jeg skiftesvis gå og løbe.

Alice Ravn, ekstremløber fra Mors

En tid, der var tilfredsstillende for morsingboen.

- Mit mål var at komme ind inden 24 timer, men jeg skulle bare overleve. Det er en sindssyg lang løbetur, men det er også en fest, og jeg tror, at man skal være del af det, for at vide hvor vildt det er, og hvor stor en oplevelse det er, siger Alice Ravn.

Ruten tager løberne rundt langs kysten og til de større byer. For ekstremløberen var det en stor oplevelse at løbe på hjemmebane og opleve den store opbakning fra øens beboere på alle tider af døgnet.

- Jeg kendte mange af tilskuerne, og det gav lige 50 procent ekstra. Det var så fedt, at se festerne, som morsingboerne holdt undervejs, også i de sene nattetimer på lars tyndskids mark, hvor der står en far og søn og hepper. At de gad stå der en kold september nat gav bare så meget ekstra, siger folkeskolelæreren Alice Ravn, hvis klasse stod klar til at heppe i Erslev med banner og masser af opbakning.

Den ultimative udfordring

Alice Ravn er vant til at løbe langt. Indtil videre har hun i sit liv løbet 73 marathoner og et par ultraløb, som er et løb over 42 kilometer, så der skulle noget nyt til. Men hvorfor skulle det lige være 160 kilometer? Det er længere end, end hvis hun løb fra hjembyen Nykøbing Mors til Aarhus.

- Det var en ny udfordring, og fordi det var den ultimative udfordring. Jeg har løbet to ultraløb, og så løb min kæreste de 100 mil sidste år, hvor jeg var med som hjælper, så det ville jeg også prøve. Så var det også for at se, om kroppen kunne klare det, fortæller ekstremløberen.

Kroppen klarede det igennem de 160 kilometer, men ikke uden hindringer undervejs. Alice Ravn var nervøs for, om hun kunne klare en distance, der var næsten dobbelt så lang, som den længste distance hun hidtil havde løbet.

- Nu er det første gang, jeg løber mere end 86 kilometer, så jeg var spændt på hvordan kroppen reagerede, men jeg fik først ondt i fødderne efter 125 kilometer. De sidste 35 kilometer var med ømhed i fødderne, så der måtte jeg skiftesvis gå og løbe, siger Alice Ravn.

Alice Ravn i det sorte og røde tøj blandt nogle af de 110 andre løbere, der stillede til start ved Mors 100 Miles.
Alice Ravn i det sorte og røde tøj blandt nogle af de 110 andre løbere, der stillede til start ved Mors 100 Miles.
Foto: Privatfoto

Undervejs på ruten var folkeskolelæreren aldrig i tvivl om, at hun nok skulle gennemføre.

- Jeg tænkte på et tidspunkt, at jeg dælme godt kunne bruge en seng og bare sove ti minutter, men jeg ramte ikke muren på noget tidspunkt, og jeg tvivlede ikke på noget tidspunkt. Jeg tænkte på, hvordan det ville være at få medaljen efter løbet, og nu var der jo kun 35 kilometer tilbage, så det gad jeg ikke at miste, erindrer Alice Ravn dagen derpå.

Hver løber, hver sin forberedelse

Mors 100 Miles var kulminationen på en forberedelse, som morsingboen satte i gang tilbage i januar.

- Fra januar af har jeg fastsat et antal kilometer, som jeg skulle løbe hver måned. Det antal skulle jeg lægge 50 kilometer oveni hver måned. Det kulminerede i juli, hvor jeg løb fem marathoner på fem dage. Kostmæssigt skulle jeg nok have gjort mere, siger ekstremløberen, mens hun griner.

Hele dagen søndag og dagen derpå mandag har Alice Ravn været et stort smil. Hun er ramt af det berømte 'runners high', hvor man har en følelse af lykke efter en fysisk anstrengelse. Også selvom anstrengelse var 160 kilometer i løbeskoene.

- Jeg har det godt, og jeg er stadig helt høj over det. Jeg har ondt i fødderne men ingen muskelømhed. Der er selvfølgelig lidt stive ben, men mest af alt er min krop bare fyldt med total glæde, fortæller morsingboen.

Næste mål for Alice Ravn er et 100 kilometersløb.

Nye Hausgaard

play Provokerende sang om Mors hitter: - Måske er den for grov

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

corona

Se hvordan smitten er i din kommune: Nordjylland holder sig på lavt smitteniveau

160521 WEB Knivstik i Visborg 3, Per F P

play Polsk mand stukket med kniv i Visborg

Nye Hausgaard

play Provokerende sang om Mors hitter: - Måske er den for grov

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

Til forsiden

Til forsiden