LIGE NU:

Beboere var i livsfare, da 41-årig satte ild til ejendom – nu skal han flere år i fængsel

Retten i Holstebro har dømt 41-årige Niels Kjeldsen Smidt skyldig i brandstiftelse. Han har bragt flere personer i overhængende fare og skal i fængsel i 2,5 år.

Det var en tilfreds anklager, der modtog dommen i en sag om en påsat brand i en etageejendom i Thisted. En brand fra september 2020, hvor beboerne i Rosenkrantzgade 22 var i overhængende fare.

- Det er en alvorlig sag. Beboerne lå og sov i flere lejligheder, og politiet måtte ind og evakuere en af personerne på anden sal, siger Christian Skov Pedersen, der er anklagerfuldmægtig.

Ingen af beboerne i ejendommen kom noget til ved branden.

- Den 41-årige tilstod i retten at have startet branden, så vi brugte tid på at diskutere, om han også havde indset, at der med ildspåsættelsen på det tidspunkt var fare for andres liv, så han var omfattet af straffelovens paragraf 180, som giver en hårdere straf. Det fandt retten, og den fulgte min påstand om 2,5 års fængsel, fortæller Christian Skov Pedersen.

Straffelovens § 180

Mentalundersøgelse: Egnet til straf

Niels Kjeldsen Smidt har tidligere boet nær ejendommen, men var blevet smidt ud af sin lejlighed. Ifølge anklageren kendte han derfor området og den kælder, hvor han startede branden.

Under retssagen er den 41-årige blevet mentalundersøgt for at vurdere, om han var egnet til almindelig straf. Han har ikke tidligere været straffet for lignende kriminalitet.

- Retslægerådet har også lavet en undersøgelse, og vurderingen var, at han var egnet til almindelig straf. Under ildspåsættelsen var han påvirket af både stoffer og alkohol, men retten vurderede, at han trods det var klar over, hvad han gjorde, siger anklageren.

Den dømte har siddet varetægtsfængslet siden 8. september 2020 og skal forblive fængslet indtil afsoningen kan finde sted.

Han modtog dommen, og anklageren vil heller ikke anke sagen.

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden