LIGE NU:

Cold Hawaii Games sat i gang med højtflyvende surfere

Søndag begyndte Cold Hawaii Games i Nørre Vorupør med konkurrencen Big Air, hvor kitesurfere flyver op til 30 meter op i luften.

Der var gang i bølgerne søndag i Thy, hvor nogle af de vildeste vovehalse fra Europa var samlet for at konkurrere i kitesurfing. 

Konkurrencen var en del af et ugelangt event kaldet Cold Hawaii Games, som er arrangeret af Friends of Cold Hawaii.

quote Vi har nogle verdensklasse forhold her i Thy, og det ville vi vise til omverdenen, og det fik nogle af de bedste kitesurfere i verden i dag øjnene op for.

Kristian Kjøller, projektleder for Cold Hawaii Games

- Vi har nogle verdensklasse forhold her i Thy, og det ville vi vise til omverdenen, og det fik nogle af de bedste kitesurfere i verden i dag øjnene op for, fortæller projektleder for Cold Hawaii Games, Kristian Kjøller.

Søndag var der konkurrencer to steder. I Klitmøller var der et world-tour stævne for juniorer i windsurfing, mens der i Nørre Vorupør blev konkurreret i Big Air-kitesurfing.

- Big air handler om, at kitesurferne ved hjælp af bølgerne og vinden skal flyve så højt som muligt, så langt som muligt og lave de teknisk sværeste tricks. Det er ikke en ufarlig sport, og nogle af surferne flyver 30 meter op i luften, siger Kristian Kjøller.

Verdenseliten i aktion

Verdenseliten var tilstede i Thy søndag, men desværre var det ikke muligt for alle at komme til Nørre Vorupør i dag.

- På grund af corona, så kom deltagerne primært fra Europa. Surferne fra Hawaii og Kap Verde kunne på grund af pandemien ikke komme til Danmark, fortæller projektlederen.

På trods af dette var det stadig en konkurrence af høj kvalitet. En af verdens bedste kitesurfere, danske Nick Jacobsen, deltog i konkurrencen, men måtte desværre se sig slået ud før finalen. Det samme måtte det unge danske talent Lucas Gramstrup også.

Ifølge Kristian Kjøller var søndagens publikum blandt de heldige. Vinden blæste godt op, så tilskuerne fik set noget at det bedste kitesurfing.

- Det var virkelig godt, og folk var virkelig glade for det. Det kræver ikke et dybdegående kendskab til kitesurfing at se det, fordi det er så spektakulært. Man har nærmest vundet som tilskuer, når man møder op, siger projektlederen for Cold Hawaii Games.

Dagens Big Air-konkurrence blev vundet af hollænderen Kevin Langeree.

Hele den kommende uge er der konkurrencer på land og vand langs kysten i Thy arrangeret af Friends of Cold Hawaii.