Foto: Vilsund Søsportscenter

Cold Hawaii Inland: Nyt vandsportscenter på vej i Thy

Thisted Kommune har netop givet en millionbevilling til Søsportscenter Vilsund. Det skal være med til at udvikle Cold Hawaii Inland.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Det bliver helt vildt i Vilsund-området i 2019, hvor et nyt center for vandsport er på vej.

Thisted Kommune har netop givet en bevilling på 3,1 millioner kroner til Søsportscenter Vilsund.

Det betyder, at vi straks i det nye år 2019 går i gang med renovering af den anden bygning på værftet - et arbejde.

Flemming Jensen, formand for Søsportscenter Vilsunds Bygningsforening 

På det gamle værftsområde i Vilsund ligger der to store bygninger, som skal bruges til foreningsaktiviteter i forbindelse med søsport, og her skal de 3,1 millioner kroner bruges til at renovere bygningerne og lave højvandssikring.

Projektet har ligget i venteposition, efter at den ene værftsbygning hen over sommeren blev renoveret. Men med den nye bevilling kommer der omgående skub i projektet igen.

- Det betyder, at vi straks i det nye år 2019 går i gang med renovering af den anden bygning på værftet - et arbejde, som vi håber at kunne indvi i sommeren 2019, oplyser formand for Søsportscenter Vilsunds Bygningsforening, Flemming Jensen.

Nybyggeriet skal blandt andet indeholde offentlige toilet- og omklædningsfaciliteter. Nye klublokaler og lagerplads for søsportsklubben bliver også en del af projektet. Desuden vil der blive et rekreativt område ved bygningerne.

Cold Hawaii Inland

Søsportscenter Vilsund kommer til at indgå i Cold Hawaii Inland (CHI). Med CHI sigter man efter, at en række områder omkring Thys limfjordskyst og Vandet Sø med forskellige tilbud vil gøre Thy til et nationalt centrum for frilufts- og vandaktiviteter.

Læs også HF-succes i Cold Hawaii: Rekordmange gennemfører surflinje

De to værftsbygninger, en nybygning og hele værftsarealet skal på sigt danne optimale rammer for aktiviteter i Søsportsklubben Vilsund, samt turister og andre, som besøger Vilsund-området.

Søsportsmæssigt har Vilsund Søsportscenter i sommeren 2018 startet havkajak, stand up paddle og vinterbadning (SUP), men klubben forventer flere søsportsaktiviteter i 2019.

I år håber klubben også på at kunne afvikle en DM-afdeling eller et NM i jetski og vandscooter.

I 2018 vandt klubben, som blev stiftet i 2016, DM i foreningsudvikling.

VISION FOR COLD HAWAII INLAND

Igennem en årrække har der nationalt set været en stigende interesse for aktiviteter i og omkring vandet. Denne interesse har også vist sig i Thy, og derfor er der et ønske om at videreudvikle Thy til et "nationalt centrum for frilufts- og vandaktivitet” kaldet Cold Hawaii Inland.

 

Visionen for Cold Hawaii Inland er at koble Vesterhavets mange aktiviteter via Vandet Sø til de mere rolige vande i Limfjorden: Øsløs, Amtoft, Thisted (Dragsbæk, Søbadet, Sydhavnen, Synopal Havn), Vilsund og Doverodde gennem en fælles identitet/rød tråd, der viser THYS MARITIME DNA. 
Det betyder, at Cold Hawaii Inland helt konkret kommer til at indeholde: 

 

  • En række faciliteter af høj kvalitet som tager hensyn til det specifikke område og den unikke natur i Thy
  • Faciliteter som sikrer en optimal før-under-efteroplevelse for både garvede og nybegyndere inden for vandsport
  • Sammenhæng mellem faciliteterne via en designmanual
  • Faciliteter som kan bruges af flere målgrupper
  • Muligheden for at afholde større events

 

Kilde: Thisted Kommune