LIGE NU:

Demente i Thisted får alligevel musikterapi

Efter politisk tovtrækkeri i byrådet er det blevet besluttet, at demente i Thisted Kommune får mulighed for behandling med musikterapi.

I første omgang kneb det med enigheden, men nu har et bredt flertal i byrådet i Thisted bevilget 800.000 kroner til musikforløb. Pengene skal fordeles over de næste 4 år, og musikterapien er øremærket kommunens demente borgere.

- Vi kan understøtte og anerkende, at der måske også er blevet skabt lidt mere tid og rum, til at man kan spille lidt mere musik, som kan gøre, at der kommer de her stjernestunder for vores borgere, som har en demenssygdom, siger borgmester Ulla Vestergaard (S).

Beslutning vækker glæde hos musikterapeut 

Tilbage i 2017 blev Thisted Kommune landskendt netop på et forsøg med musikterapi på Plejecenter Vibedal, hvor flere demente beboere på plejehjemmet havde stor gavn af musikken. Bag pilotprojektet i Thisted er musikterapeut Jens Anderson-Ingstrup, der glæder sig over byrådets beslutning. 

quote Musikken kan nå ind, der hvor ord ikke kan.

Jens Anderson-Ingstrup

- Der er så mange mennesker, som det kan komme til gode. Jeg synes, at det er supergodt, at man har valgt det, siger han.

Kommunens borgmester tror da også på, at beslutningen er kommet for at blive.

- I princippet skal pengene jo ud af budget, når vi når fire år længere frem. Hvorfor skulle man det, hvis det viser dig, at det faktisk er rigtig godt givet ud?, spørger Ulla Vestergaard.

- Musik kan nå ind, hvor ord ikke kan

Ifølge musikterapeut Jens Anderson-Ingstrup gør de afsatte penge bedst gavn hos de demente, der er mest ramt af sygdommen.

- Musikken kan nå ind, der hvor ord ikke kan. Der er mange situationer, hvor mange andre kommunikationsformer ikke giver mening for personen med demens længere, siger han.

Thisted Kommunes Social- og Sundhedsudvalg skal finde ud af, hvordan de 800.000 til musikterapi bruges bedst.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden