LIGE NU:

Ekstrem-løber samler thyboer til spadsereture: 1000 går med hver weekend

De sidste ni uger har Flemming Søvndal Nielsen arrangeret specielle ruter i Nationalpark Thy, hvor thyboer oplever udsigter og områder, som de aldrig har set før.

Hvis du tager en tur til Nationalpark Thy, så kan du rende ind i en større menneskemængde, end du måske havde regnet. Hver weekend bliver der nemlig lavet nogle yderst populære gå- og løberuter af ekstrem-løberen Flemming Søvndal Nielsen.

Han lever normalt af at arrangere motions- og maratonløb, men da de ikke tillades under corona, fandt han på en ny idé.

- Da jeg måtte aflyse det sidste løb i oktober på grund af corona, tænkte jeg på, hvordan jeg kunne få folk ud og bevæge sig i den her fantastiske natur, og så kom idéen til Thy Walk 'N Run, siger Flemming Søvndal Nielsen.

quote De normale ruter har vi gået tusind gange før, men her kommer vi steder, som vi aldrig har set før.

CHALOTTE SIGH JAKOBSEN, KOLDBY

Konceptet går i al sin enkelhed ud på, at Flemming Søvndal Nielsen laver en rute, som han ligger på konceptets Facebookside torsdag aften, og så er ruten markeret med flag de næste fire dage. Og kun fire dage.

- Jeg er blevet kontaktet af folk, som gerne vil ud og gå ruterne efterfølgende, men det er et vindue. De skal være der de fire dage, ruterne er åben, for mandag eftermiddag bliver ruten pillet ned igen, fortæller ekstremløberen.

Folk farer vild

Selvom flagene bliver taget ned, så har ruterne været så populære, at nogle har forsøgt at gå ruterne efter, at Flemming Søvndal Nielsen har fjernet markeringerne.

- Vi har prøvet at gå en rute efterfølgende, fordi jeg troede, jeg kunne huske den. Det kunne jeg så ikke, så vi fik min far til at hente os, og der var vi rigtig langt fra vores bil. Ruterne er meget unikke, så det er godt, der er flag, siger Chalotte Sigh Jakobsen, der søndag havde sin familie med ude på ruten.

Ekstremløberen fra Thy lægger også vægt på, at ruterne skal være specielle. Der skal være noget nyt for den thybo, som allerede kender Nationalparkens stier.

- Når jeg lægger ruterne, prøver jeg på at få dem ind på nogle små spor i skovene, og så vil jeg have dem ud og se nogle specielle udsigter eller vådområder. Jeg er også selv ude og tjekke områderne ud, så de bliver unikke.

Noget tyder da også på, at Flemming Søvndal Nielsen har ramt plet med hans ruter.

- De normale ruter har vi gået tusind gange før, men her kommer vi steder, som vi aldrig har set før, selvom vi er født og opvokset i Thy, så vidste vi ikke, at de fandtes, siger Chalotte Sigh Jakobsen.

1000 går med hver weekend

Den første rute lagde Flemming Søvndal Nielsen ud på Facebook 6. november, og hver weekend har han lagt en ny rute fra et nyt område op.

- Folk har taget fantastisk godt imod det. Det har været en kæmpe succes. Vi plejer at sige, at der er mellem 500 og 1000 hver weekend, og det er lavt sat, siger ekstremløberen.

Annie Bovbjerg var søndag ude af gå ruten sammen med veninden Anette Hove Sørensen. Det er anden gang, de to går ruten, og i dag havde de madpakke med, som de skulle nyde et sted med en god udsigt. I næste uge skal de ud igen, og de er glade for det arbejde, som Flemming Søvndal Nielsen har lagt i ruterne.

- Vi er helt vilde med det. Jeg synes, det er så flot et initiativ, specielt her under corona, hvor det har været meget trist. Vi har set frem til, at vi skulle ud og gå i weekenden, fortæller Annie Bovbjerg.

De to pensionister fra Thisted Anette Hove Sørensen (til venstre) og Annie Bovbjerg (til højre) har sammen vandret mange ture. Både herhjemme og i udlandet.
De to pensionister fra Thisted Anette Hove Sørensen (til venstre) og Annie Bovbjerg (til højre) har sammen vandret mange ture. Både herhjemme og i udlandet.
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST

Arrangøren oplyser, at der for tiden ikke er mange penge i at lave ruterne, og der er også en anden grund til, at han hver uge bruger 30 timer på at arrangere Thy Walk 'N Run.

- Fremfor at sidde tre måneder uden noget at lave, så kommer jeg jo selv ud i naturen og giver nogle gode oplevelser og glæde til andre folk. Det er fedt at glæde andre mennesker.

Thy Walk 'N Run var egentlig planlagt til kun at være til 4. januar, men Flemming Søvndal har fået sin tilladelse udvidet, så han nu fortsætter med at lave ruter indtil 1. februar

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden