LIGE NU:

FC Thy Piger vinder Danskernes Idrætspris

Det er et helt unikt samarbejde, der har sikret FC Thy Piger den prestigefulde pris Danskernes Idrætspris for næsen af blandt andet initiativet Lykkeliga.

I Thy er naboklubberne ikke rivaler. De er nære samarbejdspartnere. Og det er lige præcis det, der har været med til at sikre FC Thy Piger Danskernes Idrætspris ved DR’s store awardshow SPORT 2017 i Boxen i Herning.

- Inden finalen syntes vi, at vi allerede havde vundet med den store medieomtale, vi har fået. Det har været langt mere, end vi havde turdet håbe på, siger Heidi Gravesen, der er holdleder i FC Thy Piger.

quote Inden finalen syntes vi, at vi allerede havde vundet med den store medieomtale, vi har fået.

Heidi Gravesen, holdleder

- Og nu står vi med prisen. Det er jo helt vildt.

Bag initiativet står Nors BK, Thisted FC, Koldby/Hørdum IF, Frøstrup Hannæs IF og IF Nordthy. Klubberne samarbejder for at styrke den enkelte forenings arbejde med både bredde og elite. Samarbejdet betyder, at piger kan fortsætte med at spille fodbold, selvom de bor i et lokalsamfund, hvor der ikke er så mange spillere. Og pigerne får mulighed for at spille fodbold på et højere niveau.

- Vi er jo ikke i København, hvor man måske nok har lidt lettere ved at få folk med på skøre ideer. Her i Vestjylland er vores initiativ derfor lidt af en revolution, lyder det fra Heidi Gravesen.

- Et spændende initiativ
Og netop samarbejdet klubberne imellem er noget, der er blevet lagt vægt på, da vinderen af prisen skulle udpeges, fortæller DIF-formand Niels Nygaard. 

- Samarbejdet i Thy er et meget spændende initiativ, fordi det viser, at der er en vej ud af de udfordringer som mange små foreninger oplever i disse år: Foreningerne i nabobyen skal ses som en samarbejdspartner og ikke en rival. 

- Det kræver et opgør med mange års vanetænkning, men de fem klubber, der nu udgør FC Thy Piger, har vist, at det kan lade sig gøre. Det er et stærkt signal at sende til hele idrætsdanmark.

Med prisen følger der en check på 100.000 kroner.

Lykkeliga tæt konkurrent

FC Thy Piger vandt Danskernes Idrætspris foran to værdige konkurrenter. En af dem var et andet nordjysk initiativ, nemlig Rikke Nielsens Lykkeliga, som giver udviklingshæmmede børn og unge mulighed for at spille håndbold i en forening.

Lykkeliga blev til, fordi Rikke Nielsen, der selv er tidligere landsholdsspiller, insisterede på, at hendes datter med Downs Syndrom skulle have mulighed for at spille håndbold. Siden er Lykkeliga bare vokset og er blevet mere og mere populært.

Den sidste finalist til prisen var Aktive Familier i Hørning, som sætter fokus på sjov bevægelse for børnefamilier.

20200616-144434-5_44Mb

play Små sommerhuse rives ned og erstattes af megasommerhuse

Kør bil, uopmærksomhed

play Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

Casper-kattegat-Gjerluff-16

Steinfath er i mål efter knap 11 timer på havet

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

20200616-144434-5_44Mb

play Små sommerhuse rives ned og erstattes af megasommerhuse

Kør bil, uopmærksomhed

play Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

Casper-kattegat-Gjerluff-16

Steinfath er i mål efter knap 11 timer på havet

Til forsiden

Til forsiden