LIGE NU:

Forstanderpar slår dørene op til ny højskole på Mors

Højskolen Mors er nu åben, og tidspunktet til det kunne næppe være bedre. Lige nu strømmer folk på højskole.

Det er blevet meget populært at tage på højskole. I løbet af de seneste ti år er antallet af personer, der vælger at tage på et langt højskoleophold steget med 37 procent.  

Timingen må derfor siges at være perfekt, hvis man står for at åbne en helt ny højskole. Og det var netop, hvad der var på programmet lørdag for det nye forstanderpar på Højskolen Mors, Mette Damiri og Nikolai Seidelin. 

- Det er en fantastisk stor dag for os, siger de to i kor. 

- Det er mange, mange timers hårdt arbejde, der lige pludselig bliver det hele værd, uddyber Mette Damiri.

Stor interesse

Forstanderparret på Mors kan også mærke, at højskolerne er populære lige nu. Det første lange kursus begynder om en uge, og der er 36 tilmeldte, hvilket nærmer sig udsolgt, da der samtidig skal være plads til sideløbende kurser af kortere varighed. 

- Der er folk, der banker på døren hele tiden, siger Nikolai Seidelin. 

- Ja, jeg har to, der har ringet indenfor den sidste halve timer bare. Men jeg har ikke kunne tage telefonen, fordi jeg har været på rundvisning. Men der er rigtig, rigtig mange, der henvender sig lige nu, siger Mette Damiri. 

Mange højskoler kan allerede på nuværende tidspunkt melde fuldt hus til efteråret. Ifølge Elsebeth Gerner Nielsen, der er generalsekretær i Folkehøjskolernes Forening i Danmark, skyldes den generelt stigende interesse blandt andet coronavirus. 

- Jeg tror, at det hænger sammen med, at vi har været hver for sig i meget lang tid under coronakrisen, og nu trænger vi til at være sammen igen. Der er desuden mange unge, der ikke skal ud at rejse, og der er også mange unge, der ikke bare kan få et arbejde i øjeblikket. Det befordrer selvfølgelig også en stor søgning til højskolerne, siger hun.

Når der er helt fyldt op på Højskolen Mors i Flade er der plads til 60 elever. De kan, blandt rigtig meget andet, forddybe sig i teater og scenekunst, film, musik, genbrugsdesign, politik og sociologi, permakultur, grafisk design og kulturledelse.