LIGE NU:

Mette og Nikolai starter højskole: - Det er et vildt projekt

Nikolai Seidelin og Mette Damiri er flyttet til Flade på Mors for at kaste sig ud i et stort projekt. De står nemlig i spidsen for øens nye højskole, som skal stå klar i slutningen af juni.

Der er stadig et stykke vej, før Højskolen Mors står helt skarpt til de første elever. I et par måneder har forstanderparret, håndværkere og en masse frivillige knoklet for at blive færdige.

- Det er et vildt projekt. Og det er et stort projekt. Der var mange, der sagde, at det var modigt af os, og det var altså inden corona-krisen ramte, siger Mette Damiri, der er den ene halvdel af forstanderparret på Højskolen Mors.

Men selvom det kræver hårdt arbejde og mange tanker, så er forstanderparret ikke i tvivl om, at de har valgt rigtigt.

- Vi har begge to baggrund i højskoleverdenen, og vi ved, hvor mega fedt det er. Det er specielt og unikt, så selvfølgelig vil vi gribe den her chance og lave en helt fantastisk højskole, siger Mette Damiri.

Mors skal have en Højskole

Forstanderparret er langt fra alene om at drømme om en højskole på Mors. I januar 2019 var der stiftende generalforsamling og en masse lokale mødte op.

- Hvorfor skulle der dog ikke være en højskole på Mors, når det er her, at frisindet har trivedes i så mange år, og hvor den frie grundskoles værdier har sine rødder, sagde bestyrelsesformanden for Højskolen Mors, Svend Erik Jørgensen, til generalforsamlingen.

Nu er det snart virkelighed i Flade. Men kun på grund af en stor opbakning fra en masse hjælpere.

- Vi er meget glade og taknemmelige for alle de frivillige kræfter, der hjælper os. For jeg ved ikke, hvordan vi skulle komme i mål uden deres hjælp. Det er helt vildt fedt, siger Mette Damiri.

Fra Rom til Flade

Mette Damiri og Nikolai Seidelin boede i flere år i Rom, inden de for et par år siden flyttede til Thisted. 

- Det var i forvejen et stort spring til Thisted, og nu rykker vi til Flade. Men det bliver godt. Sammen med så mange søde mennesker, som der er her, siger Nikolai Seidelin.

Nu er de to ved at bygge en ny forstanderbolig ved højskolen. Her er det planen, de skal bo de næste mange år.

- Vi er jo musikere, så vi er der, hvor passionen er. Vi er der, hvor der sker noget. Og lige nu er det i Flade, der sker noget, siger Mette Damiri.

Nu handler det bare om at få de sidste ting på plads inden skolestart. Den 21. juni tjekker de første elever ind.

- Vi har over 200 korte kursister tilmeldt. Så vi glæder os simpelthen sindssygt meget. Det bliver så fedt, siger Mette Damiri.