LIGE NU:

Inger Støjberg: Vi kan ikke sende Abdalla ud af landet

Storkriminelle Danny Abdalla blev torsdag udvist af Danmark for tredje gang, men det er ikke muligt at sende ham tilbage til hjemlandet Libanon.

Forvaring samt udvisning af Danmark.

Sådan lød Retten i Holstebros dom over 51-årige Danny Abdalla torsdag.

Det er tredje gang, at han bliver udvist af landet. Det skete også i 2003 og i 2012. Derfor har han indtil videre været på tålt ophold, da en hjemsendelse ikke er mulig, da han ifølget eftet udsagn er i livsfare i Libanon.

Heller ikke efter denne tredje udvisning ser det ud til, at Danny Abdalla kommer til at forlade Danmark. 

- Der er ingen tvivl om, at vi helst ville have sendt sådan en som Abdalla ud af landet, men det kan vi så ikke, så han har været på tålt ophold indtil nu. Nu har han fået forvaring, og det er en af de allerstrengeste straffe, som man overhovedet kan få. Han er pivhamrende kriminel, så derfor er det godt, at vi ved, hvor vi har ham, og det ved vi nu i lang tid, fortæller Udlændinge- og Integrationsminister, Inger Støjberg.

Retssagen mod Abdalla

Kan ikke smides ud

Ifølge internationale konventioner kan Danmark ikke sende en person tilbage til et land, hvor vedkommende er i fare for dødsstraf eller tortur. Derfor skal Abdalla blive i Danmark, hvor han levet siden 1992. 

- Der er jo ingen tvivl om, at vi som regering har sagt, at vi overholder de konventioner, som Danmark har skrevet under på, slår Inger Støjberg fast.

Danny Abdalla var i sagen tiltalt for 36 forhold. Herunder blandt andet anklaget for at have begået to voldtægter, mishandling, frihedsberøvelse, trusler, afpresning, vold samt narkorelaterede forbrydelser og medvirken til skyderi.

Den 51-årige tidligere bandeleder for Den Internationale klub i Aalborg Danny Abdalla fik torsdag sin tredje udvisningsdom i Danmark