Seneste nyt:

Mathias har valgt at være i hjemmeplejen

Det er traditionelt svært at tiltrække mandlige medarbejdere til plejesektoren. Nu ser det ud til, at Thisted Kommune for en stund har brudt den negative spiral.

Det er traditionelt oftere, man støder på en kvinde end en mand, når man har berøring med medarbejderstaben inden for hjemmeplejen. Sådan er det også i Thisted Kommune, men det seneste år har der faktisk været strømninger, der har gjort, at forskellen er mindre, end den før har været.

quote Vi får rigtig mange positive tilbagemeldinger på, at der kommer mandlige plejere ud. Langt de fleste synes, det er skønt.

Nina Odde, leder af hjemmeplejen i Thisted Kommune

Her har kommunen nemlig oplevet, at markant flere mænd har søgt job i den kommunale hjemmepleje. Det gælder både ufaglært og faglært arbejdskraft, og blandt andet har kommunen oplevet en fordobling i mandlige afløsere hen over sommeren.

- Jeg synes, det er en rigtig dejlig tendens, at kønsbalancen bliver mere lige. De borgere, vi er ude ved, er meget forskellige. Derfor er det også rigtig fint, hvis korpset i hjemmeplejen kan spejle, fortæller Nina Odde, der er leder af hjemmeplejen i Thisted Kommune, i en pressemeddelelse.

Succes uden særlige tiltag

Det er ellers ikke, fordi kommunen har forsøgt sig med en målrettet strategi for at lokke flere mænd til. Det skyldes simpelthen bare, at kommunen gennem det seneste år har haft en række nye jobopslag, som er endt med at kaste flere mandlige kollegaer af sig.

Det er en udvikling, som er blevet taget fint imod af mange borgere.

- Vi får rigtig mange positive tilbagemeldinger på, at der kommer mandlige plejere ud. Langt de fleste synes, det er skønt, fortæller Nina Odde.

20-årige Victor Sass-Petersen er én af de nye mandlige medarbejdere, der er kommet til hjemmeplejen i Thisted Kommune.
20-årige Victor Sass-Petersen er én af de nye mandlige medarbejdere, der er kommet til hjemmeplejen i Thisted Kommune.
Foto: Thisted Kommune

Et meningsfuldt arbejde

Én af de nye medarbejdere hos Thisted Kommunes hjemmepleje er 20-årige Victor Sass-Petersen. Han blev HHX-student i sommer, og selvom han troede, at han skulle bruge sit første sabbatår som sælger i en tøjbutik, så har han ikke fortrudt, at han nu er ansat i hjemmeplejen.

- Det er et utrolig meningsfuldt arbejde. Man kommer ud og snakker med en masse forskellige mennesker, og man bliver klogere på livet på en eller anden måde, siger Victor Sass-Petersen i en pressemeddelelse.

Han endte i hjemmeplejen ved et tilfælde, men foreløbigt er han endt med at blive hængende. Han mener nemlig, at jobbet giver ham noget, som han ikke har oplevet andre steder.

- Det er en rigtig god følelse, at man tager sig af andre og hjælper dem. Der kan godt være en fordom om, at det hele kører på samlebånd, og at vi bare hurtigt er inde og så ude igen. Men sådan oplever jeg det ikke. Man når faktisk at skabe nogle relationer, og det betyder meget for mig, fortæller Victor Sass-Larsen.

ingrid jubilæum teaser

gallery På skærmen i 25 år - Ingrid har interviewet en tyr, dronningen og alt derimellem

20191229-150347-3_21Mb (1)

Julefrokostarrangør efter stort afbud: Vi vil gøre alt for at skabe en superfest

familien på kroen afsnit 1

play Fra kriminel til forpagter: Peter og Natazja driver Gjøl Kro mod alle odds

Bo Zink

play Bo Zink bekymret for Jammerbugt FCs fremtid

ingrid jubilæum teaser

gallery På skærmen i 25 år - Ingrid har interviewet en tyr, dronningen og alt derimellem

20191229-150347-3_21Mb (1)

Julefrokostarrangør efter stort afbud: Vi vil gøre alt for at skabe en superfest

Til forsiden

Til forsiden