LIGE NU:

Mors venter næsten 20 minutter på politiet

På Mors venter de i gennemsnit to minutter længere på politiet i år end de gjorde sidste år.

Det tager endnu længere tid for politiet at nå frem til Mors end det gjorde sidste år. Hele to minutter mere.

Dermed er Morsø den kommune i landsdelen, der har den allerlængste responstid.

- Det er en af de meddelelser, hvor man lige rynker brynene og så tænker, er vi nu inde i en forkert udvikling med det her, siger Morsøs borgmester, Hans Ejner Bertelsen (V).

I 2016 var politiets responstid på Mors 18 minutter og 16 sekunder. I første halvår af 2017 er det steget til 19 minutter og 59 sekunder.

Det er dog ikke nok til at politiet vil øge indsatsen på limfjordsøen.

- Der skal mere til før begynder at sige, så har vi to vogne kørende i for eksempel Thisted om natten i stedet for en, på nogle bestemte ugedage. Der skal mere til, siger Claus Hilborg, chefpolitiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi.

I Rigspolitiets nye rapport over politiets responstider, ser det ellers ud til, at Midt- og Vestjyllands politi generelt er hurtigere fremme end sidste år. Et halvt minut har de kappet af den gennemsnitlige responstid. 

Men på Mors og i Thisted kommune er det gået omvendt. 

- Jeg synes, når man ser de områder med den højeste responstid, så er det også de områder, man skal investere de ekstra ressourcer, som forhåbentlig kommer til politiet, så vi får responstiden ned, så den kommer til at ligne resten af politikredsen, siger Morsøs borgmester, Hans Ejner Bertelsen.

Mens Morsø altså oplever at det tager omkring 20 minutter for politiet at nå frem, så er de noget hurtige andre steder. I gennemsnit går der kun 10 minutter fra alarmopkaldet til poltiet er fremme i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

- Idealet ville selvfølgelig være, at uanset hvor man boede i landet, så fik man nøjagtig den samme service og betjening. Men der må man jo nok bare acceptere, at hvis man er en yderkommune, så kan det tage lidt længere tid før politiet er fremme, siger Claus Hilborg. 

Midt- og Vestjyllands politi fastholder at deres beredskab er det samme i alle kommuner som før grænsekontrol og terrorberedskab. Men de mindre kommuner vil have en højere responstid. 

- Det giver ikke ret meget mening, hvis vi har liggende en masse vogne oppe i Thisted og Morsø, og så skal de hele tiden ligge og køre ned til Silkeborg eller Viborg. Så ville de jo bare få lange responstider den vej ned, siger Claus Hilborg, chefpolitiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi.