LIGE NU:

Ny uddannelse i Thisted: Skal sikre arbejdskraft til produktionsvirksomheder

Fra september 2021 er det muligt at uddanne sig til produktionsteknolog i Thisted. Hos Idealcombi i Hurup glæder de sig over udsigten til mere kvalificeret arbejdskraft i området.

Snart bliver det lidt lettere for flere virksomheder i Thy at tiltrække specialuddannet personale. Til sommer åbner produktionsteknologuddannelsen nemlig i Thisted.

Og det vækker glæde hos blandt andet vinduesproducenten Idealcombi i Hurup.

- Vi har jo en hel generel interesse i, at den arbejdsstyrke, der er tilgængelig her i området, er så godt uddannet som overhovedet muligt, siger Jesper Sørensen, der er HR- og kvalitetschef, Idealcombi.

Og lige præcis personer med et eksamensbevis, hvor der står 'produktionsteknolog' på, kan være svære at finde, når de søger nye medarbejdere hos Idealcombi i Hurup.

- Det er klart, at udvalget ikke er så stort, og vi er selvfølgelig interesseret i, at så mange som muligt søger de job, vi udbyder, siger HR- og kvalitetschefen.

Efterspurgt teknisk arbejdskraft i Thy

Idealcombi får det måske en smule lettere med at finde kvalificerede medarbejdere fremover. Fra 1. september åbner UCN nemlig for produktionsteknologuddannelsen i Thisted.

- Ude i Thy er der rigtig mange produktions- og procesvirksomheder på et højt niveau, som efterspørger teknisk arbejdskraft, siger Christian Kløve, der er uddannelsesleder hos Professionshøjskolen UCN om årsagen til, at uddannelsen nu kommer til Thy.

En produktionsteknolog arbejder typisk med teknisk beregning og dokumentation af nye maskiner og arbejdsprocesser.

- Man kan både arbejde med udvikling af produkter, men man kan også arbejde med optimering af produktion, og det gør i virkeligheden, at de er lidt 'multiskilled', siger uddannelsesleder på UCN, Christian Kløve.

Lover at hjælpe med praktikpladser

Idealcombi har sammen med blandt andet Thisted Kommune lokket uddannelsen til Thisted - og lovet, at de nok skal hjælpe den i gang med praktikpladser og cases.

- Det ser vi som en forpligtelse. Vi er en stor virksomhed i lokalområdet, og vi skal understøtte de uddannelser, der nu er her. Vi har før haft praktikanter med stor succes, og det ser vi frem til at få igen, siger Jesper Sørensen fra Idealcombi.

De håber at få nye, potentielle medarbejdere ud af samarbejdet med UCN.

Produktionsteknologuddannelsen tager to år at gennemføre og er en såkaldt akademigrad. Man kan blive produktionsteknolog med både en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse.