Foto: Morten Fyrstenborg, TV MidtVest

Politikerne stod fast - nu lukker Thy Teater

Politikerne i Thisted vil i stedet samle alle teateraktører i kommunen - og søge et samarbejde med Limfjordsteatret i Nykøbing.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Dagene for Thy Teater ser nu definitivt ud til at være talte.

Politikerne i Thisted Kommunes udvalg for erhverv, arbejdsmarked og kultur har torsdag besluttet, at man ikke vil indgå en ny egnsteateraftale, og det fjerner grundlaget for Thy Teater i den nuværende form.

Læs også Nordjysk borgmester vil have politistation: - Der er alt for langt til tryghed

- Det er overordentligt trist. Vi har lavet relevant teater for alle borgere i Thisted Kommune. Især mange børn og unge har presset på for at bevare teatret, men det nu engang ikke dem, der bestemmer. Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves, siger teaterchef Niels Vendius til tvmidtvest.dk.

Inden mødet havde teatret ellers et håb om at blive reddet i 11. time.

Da sagen for en uge siden blev behandlet i kommunalbestyrelsen, besluttede politikerne højst overraskende at sende den tilbage til udvalget.

Det ændrede imidlertid ikke på det endelige resultat.

Udvalgets formand, Niels Jørgen Pedersen, oplyser, at det er et enigt udvalg, der står bag beslutningen. Politikerne er også enige om, hvad der skal satses på i stedet for et lokalt egnsteater.

- Målet er at danne en overordnet paraplyforening, der samler alle teateraktører i Thisted Kommune. Samtidig vil vi undersøge mulighederne for at lave et samarbejde med Limfjordsteatret i Morsø Kommune, siger Niels Jørgen Pedersen.

Læs også Udlændingestyrelsen sylter lægeerklæring: Awida kan ikke få pension på grund af fejl i pas

Han understreger, at der ikke er tale om en spareøvelse. Thisted Kommune har brugt 2,1 million kroner om året på egnsteateraftalen. De penge skal stadig bruges på teater - bare i en anden form.

Det var blandt andet to meget kritiske evalueringer fra Statens Kunstfund, der ligger bag politikernes beslutning om ikke at forlænge aftale med Thy Teater.

BESLUTNINGEN

Politikerne i udvalget for erhverv, arbejdsmarked og kultur blev enige om den løsning, der i dagsordnen er beskrevet sådan:

 

Oprettelse af en ny overordnet paraplyforening eller samlende forening, hvor foreningen har til formål at skabe samarbejde mellem de eksisterende teateraktører i Thisted Kommune og derved koordinere et bredt udvalg af indkøb og medvirke til generel markedsføring og branding samt selv stå for indkøb af teaterforestillinger (særligt børne- og ungeforestillinger). Modellen kan varieres med at anvende en eksisterende forening, hvor vedtægterne tilpasses. Denne model er uden en egnsteateraftale.