LIGE NU:

Sommerferie i corona-tiden: Campingvogne og sommerhuse går som varmt brød

Ferien sydpå er enten udsat eller aflyst på grund af corona-pandemiens hærgen verden over. Det får nu danskerne til at kigge efter andre ferieformer denne sommer.

Flytrafikken holder bomstille, grænserne er lukkede og frygten for, at pandemien skal blusse op på ny i Danmark sidder i kroppen hos de fleste. 

Det kan i den grad mærkes hos en af landsdelens største forhandlere af campingvogne, hvor flere kommer forbi for at give livet som campist en chance.

- Vi har meget, meget travlt. Og vi kan mærke, at vi har rigtig mange nye, som ikke har brugt den ferieform før, siger Michael Nøhr Nielsen, der er indehaver af Møllegårdens Camping i Vildsund.

Og camping-forhandleren får både kunder i butikken med tykke og knapt så tykke tegnebøger, som gerne vil til at holde ferie i eget land.

- Der kommer både dem, som måske har tænkt over det i flere år, og som køber en spritny vogn til rigtig mange penge, og så er der dem, der gerne vil have en ok brugt vogn til 20-30.000 kroner, siger Michael Nøhr Nielsen.

Travlt både foran og bagi butikken

Mens der altså er nogle, der hiver omkring en halv million kroner ud af opsparingen for at købe Møllegården Campings dyreste - og længste - model i udstillingen på 12 meter, så giver de mange nyslåede campister også travlhed på værkstedet ude bagved.

- Der er faktisk ikke timer nok i døgnet lige nu. Campingferie eksploderer, for folk tager jo ikke udenlands, siger en stakåndet Henrik Nielsen, der er servicetekniker, og tilføjer:

- Det er bare helt vildt dejligt!

Ifølge brancheforeningen Camping Outdoor Danmark, så er Møllegården Camping langt fra den eneste forhandler i landet, der lige nu har ekstra travlt.

Også sommerhuse hitter

Campingmarkedet er dog ikke det eneste, der lige nu mærker et boom på grund af corona. Også salget af sommerhuse er røget i vejret, og ejendomsmæglerne er ved at løbe tør for huse, de kan sælge.

- Vi har både huse ved fjorden og ved havet, og normalt er dem ved havet dyrere og mere populære. Men lige nu må vi bare erkende, at vi har udsolgt i Klitmøller og vi har udsolgt i Vorupør, siger Peder Kongsgaard fra EDC Hanne & Hugo Larsen i Thisted.

En campingvogn er lidt nemmere at droppe efter corona er overstået end et sommerhus. Men Michael Nøhr Nielsen fra Møllegårdens Camping håber alligevel, at danskerne vil holde fast i den nye ferieform når grænserne åbner igen og der er fundet en vaccine.

- Så kører Danmark og Europa jo igen og så tager man jo campingvognen med derhen, hvor man har lyst til at se noget nyt, siger han.

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Casper Steinfath_Kattegat_Start Web Credits Jakob Gjerluff Ager (8)

Vil krydse Kattegat med padletag: Casper fra Klitmøller på jomfrutur

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Til forsiden

Til forsiden