Jesper Thybo har længe haft en rating, der er høj nok til en stormestertitel, men han manglede at score tre såkaldte GM-normer. Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Stor sejr til morsingbo: Jesper sikrer sig eksklusiv stormestertitel i skak

Jesper Thybo har længe haft en drøm om at blive stormester i skak. Her til eftermiddag lykkedes det.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Danmark har fået en ny stormester, og han er fra Mors. 

Jesper Thybo har her til eftermiddag scoret sin tredje såkaldte GM-norm og opfylder nu alle krav til at få den prestigefyldte titel som stormester i skak. 

Det oplyser Dansk Skak Union. 

Stormestertitlen kom i hus til Nordkalottens 40-års jubilæumsturnering i Gilleleje. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hovedpersonen selv, men Claus Hansen, der er holdleder i Morsø Skakklub, hvor Jesper Thybo startede sin skakkarriere, fortæller, at det er en stor dag. 

- Det er helt fantastisk. Vi har aldrig haft en stormester i klubben før. Det er vi helt vildt stolte af, siger Claus Hansen.

"Muligvis Danmarks stærkeste spiller"

Turneringen i Gilleleje blev afsluttet i dag. Jesper Thybo blev samlet set nummer to i turneringen efter den ungarske stormester Ferenc Berkes.

Thomas Vestergård, der er presseansvarlig for Dansk Skak Union forklarer, at man skal score en såkaldt stormesternorm i en turnering tre gange og have et ratingtal, der er over 2500, for at blive udnævnt til stormester.

- Begge betingelser opfylder Jesper Thybo - endda godt og vel. Han er muligvis Danmarks stærkeste spiller lige nu, siger Thomas Vestergård. 

Morsingboen er kun den 15. dansker, der bliver stormester. 

Jesper Thybo spiller i dag for Jetsmark Skakklub.