Thisted: 400 til pinsegudstjeneste under åben himmel

Kirkerummet var skiftet ud med bøgetræer, da 32 provstier med præster i dag havde flyttet pinsegudstjenesten ud under åben himmel i Thisted.

2. pinsedag kunne thyboer nyde en gudstjeneste under åben himmel, da 32 provstier slog deres traditionelle pinsegudstjenester sammen til én stor gudstjeneste ude i naturen, nærmere bestemt i Christiansgave i Thisted.

- Det er fantastisk vejr, og det er et fantastisk sted, lyder det fra Signe Mortensen fra Tilsted, der var mødt op til ceremonien i det fri. 

- Det er fint nok, for så har byens borgere, også de ældre, en chance for at komme herop. Der er jo ikke så langt, fortsætter hun. 

 
 
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Udover en del flere præster end sædvanligt bød gudstjenesten på et hornorkester og cirka 40 korsangere. Én af dem var Emil Løgsted fra Thisted Kirkes Drenge-Mandskor. 

- Jeg synes, at det er rigtig fedt, fordi det er udendørs, og det er en anden form for gudstjeneste end normalt, når man sidder inde i kirken, siger den 14-årige korsanger. 

Derfor fejrer vi pinse 

  • Pinsen er kirkeårets tredje store fest efter jul og påske.
  • Pinsen er den kristne højtid, hvor man fejrer Helligåndens komme.
  • Helligånden kom til disciplene og gjorde dem i stand til at tale adskillige sprog og dermed sprede det kristne budskab i hele verden.
  • Pinsen kaldes derfor også kirkens fødselsdag, fordi det dermed blev muligt at udbrede evangeliet til alle folkeslag.
  • Der er altid 50 dage, eller syv uger, mellem påskedag og pinsedag.
Kilde: Kristendom.dk.

Pinsebudskabet passer til naturen

Omkring 400 kirkegængere var mødt op til arrangementet. Heriblandt Ulla Rasmussen fra Klitmøller. 

- Jeg synes, at det er vidunderligt at sidde her mellem alle bøgetræerne og møde glade mennesker. Det er en oplevelse på en eller anden måde. 

- Det er ikke fordi, jeg er så god til at gå i kirke derhjemme i det daglige, men sådan nogle lidt anderledes oplevelser kan jeg godt lide. 

Også Lissi Jørgensen fra Hjardemål nød gudstjenesten. 

- Jeg synes, der er dejligt herude, og så fordi det er en festdag, som jeg gerne vil være med til, lød det. 

Ifølge Finn Feilan, der er sognepræst i Hansted, Klitmøller, Ræhr og Vigsø Sogne er naturen det helt rigtige sted at markere pinsen. 

- Guds ånd svæver ude i naturen, og det er Guds ånd, der driver det hele. Det er også Guds ånd, når vi trækker vejret ud og ind, så derfor befinder vi os lige præcis midt i det store kirkerum, Gud har skabt verden som. Så herude i den store katedral holder vi pinsegudstjeneste, fordi her fungerer Pinsens budskab allerbedst, forklarer han. 


Seneste nyt

fra Nordjylland