Thys grønsvær er gul: Hvem skal betale for den manglende græs?

Fodboldbanerne på Hørdum Stadion i Thy er gået ud, efter at man har brugt for meget sprøjtegift.

Er græsset altid grønnere hos naboen? Det kan de vist godt tillade sig at sige i Hørdum. På det lille stadion i Thy er det grønne tæppe nemlig ikke, hvad det har været. En af klubbens frivillige har været lige lovlig grundig med sprøjtegiften, så nu er næsten alt græsset dødt.

- Det kan ske, når foretagsomme frivillige pludselig får den ide, at vi skal gøre vores bane så optimal som muligt, og det er jo det, der er sket. Det kan vi ikke skjule. Vi kan se, det er noget forkert middel, vi har brugt, og det kan vi kun beklage, og det gør vi. Nu strækker vi armen ud til Thisted Kommune om at hjælpe os i den her situation, siger Morten Smed, der er formand i Koldby-Hørdum IF. 

quote Der er en politisk beslutning om, at vi ikke bruger sprøjtegifte på de kommunale arealer.

Mogens Kruse Andersen, direktør, Teknik, Erhverv og Beskæftigelse, Thisted Kommune

Hvis græsset nogensinde skal blive grønt igen, kræver det, at nogen vil betale regningen. Sagen ligger lige nu hos kommunen, som ejer banerne. Her vil man gerne slå én ting helt fast.

- Der er en politisk beslutning om, at vi ikke bruger sprøjtegifte på de kommunale arealer. Vi får en henvendelse fra klubben om, at der er noget, der ikke er helt, som det skal være, og det er vi sådan set enige i, siger Mogens Kruse Andersen, der er direktør i Teknik, Erhverv og Beskæftigelse i Thisted Kommune.

Lige nu er græsplænerne langt fra, som de bør være.
Lige nu er græsplænerne langt fra, som de bør være.
Foto: Lasse Dickmann, TV MIDTVEST

Kan hænge på forsikringen

Banerne skal genetableres så hurtigt som muligt, og man regner med, at prisen vil løbe op i omegnen af 150.000 kroner.  Den regning vil kommunen nødigt stå med selv.

- Vi vil selvfølgelig gerne finde ud af, hvem det er, de har brugt, for vi får at vide, at det er et firma, som også har et sprøjtecertifikat, og så må der også være en forsikring, siger Mogens Kruse Andersen

Den 8. juni er sagen om de døde baner på den politiske dagsorden, når Teknik- og Miljøudvalget i Thisted Kommune mødes. Her skal man drøfte, om brugen af sprøjtegift på et kommunalt areal skal have yderligere konsekvenser.


Seneste nyt

fra Nordjylland