LIGE NU:

Travl landbrugsmaskinemekaniker på vej til VM

Anders Stensgaard Sørensen fra Thisted bruger 37 timer om ugen på at forberede sig til VM i Skills.

Anders Stensgaard Sørensen fra Thisted skal til august deltage i VM i Skills i Rusland. I øjeblikket træner han til mesterskaberne ude i virkeligheden, hvor han har travlt på grund af høsten og kører fra gård til gård for at reparere landbrugsmaskiner.

- Det er svært at vide, hvad man skal forberede sig på til VM, så jeg må bare lave det, der er, siger Anders Stensgaard Sørensen.

Stolt mester

VM i Skills er et verdensmesterskab for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere. Anders Steensgaard Sørensen blev sidste år udlært som landbrugsmaskinemekaniker ved J. Hundahl i Thisted og arbejder i dag for maskinforretningen som svend.

- Vi er meget stolte af ham. En af hans store forcer er uden tvivl hans måde og rolige sind. Og så har han også et overblik, siger John Christensen, der er værkfører hos J. Hundahl.

Glæder sig til at repræsentere de rød-hvide farver

Sidste år blev Anders Stensgaard Sørensen nummer tre ved DM i Skills, og det er enormt stort for ham, at han nu skal stille op for Danmark til VM.

- Det med at skulle repræsentere Danmark, der er jo noget af det, jeg har drømt om siden, jeg var dreng. Og nu er jeg så heldig at komme ud og repræsentere Danmark med mit håndværk. Det er enormt stort, siger landbrugsmaskinemekanikeren.

VM i Skills bliver afholdt i Kazan i Rusland fra den 22. - 27. august.

VIDEO: Følg Anders Stensgaard Sørensens forberedelser frem mod VM.