LIGE NU:

Tre lokale landboforeninger vil fusionere - bliver Danmarks største

De tre landboforeninger LandboThy, Landboforeningen Limfjord og Lemvigegnens Landboforening skal fusioneres, hvis det står til de tre foreningers bestyrelser.

Den samlede forening vil blive stærkere politisk og vil kunne give bedre ekspertrådgivning til landmændene, mener formanden for Lemvigegnens Landboforening, Morten Agger.

I et stykke tid har de talt sammen i et fusionsudvalg om et smelte sammen til en stor landboforening, der vil blive til Danmarks største med 1.700 medlemmer.Det kræver bare, at medlemmerne stemmer ja 31. maj, og hvis det står det til Morten Agger, der er formand for Lemvigegnens Landforening, så har medlemmerne ingen grund til at sige nej.

- Vi vil blive stærkere i en fusion. Vi vil få nemmere ved at få politikerne i tale, og vi vil have nemmere ved at få vores problemstillinger løst. Vi vil blive bedre til at ekspertrådgive landmændene, som der er mange, der efterspørger. Det kan vi ikke løfte som enkeltforening, fortæller Morten Agger.

Såfremt at der bliver stemt for en fusion, bliver navnet på den nye store landboforening 'Fjordland'.

Den lokale forankring bliver

Selvom der bliver mange flere medlemmer i den store landboforening, er Morten Agger ikke bange for, at den enkelte landmand vil blive glemt.

- Vi er tre stærke enheder, der går sammen, og vi er sikre på, at vi bare bliver endnu stærkere. Vi vil dog stadig sørge for at have den lokale forankring, som vi synes er vigtig. Derfor bliver der også stadig tre valgområder, så vi stadig er synlige i lokalområderne. Vi bevarer også tre rådgivningshuse, siger formanden for Lemvigegnens Landboforening.

Stemmer de ja 31. maj, vil fusionen have tilbagevirkende kraft. Officielt vil fusionen nemlig være begyndt 1. januar 2021.