LIGE NU:

Dyrskuer aflyses igen på grund af corona

For andet år i træk må LandboNord aflyse dyrskuerne i Hjørring og Fjerritslev, da coronasituationen ikke gør det muligt at afholde skuer, hvor mange mennesker er samlet.

Sidste år måtte de nordjyske dyrskuer aflyses eller afholdes i et virtuelt format, fordi coronavirussen spændte ben for store arrangementer, hvor mange mennesker er samlet. Samme skæbne lider dyrskuerne i Hjørring og Fjerritslev igen i år.

Det fortæller arrangøren LandboNord onsdag i en pressemeddelelse.

- Vi er klar over, at det både er en historisk beslutning at måtte aflyse dyrskuerne for andet år i træk, og at den ikke er populær. Planlægningen af årets dyrskuer ville normalt være langt fremme her midt i februar, men sådan er det ikke i år. Danmark har været lukket ned så længe, at vi ikke har villet sætte arbejdet i gang, før vi var rimelig sikre på, at dyrskuerne kunne gennemføres, siger formand for dyrskuet i Hjørring, Lars Mellemkjær.

Ser frem mod 2022

Fjerritslev Dyrskue skulle have fundet sted den 22. maj, mens Hjørring Dyrskue havde sat kryds i kalenderen 18. og 19. juni. Der plejer at være omkring 2.000 mennesker samlet til skuet i Fjerritslev, mens der i Hjørring er omkring 25.000 udstillere og gæster.

- I snart et år har vi alle måtte leve med usikkerheden som følgesvend og længslen efter at komme tilbage til noget, der ligner en normal hverdag. Dyrskuerne er et stærkt symbol på traditioner og glæden ved at mødes og se over noget af det ypperste, som dansk landbrug kan præsentere. Derfor vil vi indkalde alle vores frivillige, udstillere og andre samarbejdspartnere til opstartsmøde efter sommerferien, for der at sætte gang i planlægningen at et superflot Hjørring Dyrskue 2022, siger Lars Mellemkjær.

Arrangørerne udelukker endnu ikke, at der kan blive stablet et mini-dyrskue på benene i Hjørring den 19. juni, hvis coronasituationen ændrer sig i en positiv retning i de kommende måneder, men som udgangspunkt er det først i 2022, LandboNord arrangerer dyrskuer igen.

Der er planer om skue i Fjerritslev den 21. maj 2022 og i Hjørring den 17. og 18. juni 2022.