Trods store protester: Forslag om skolelukningerne i Thy sendes til høring

På trods af flere hundrede børn og forældre tirsdag aften demonstrerede imod skolelukningerne foran rådhuset i Thisted, blev det alligevel besluttet, at forslaget skal sendes til høring.

Forældre og børn havde forberedt sig i flere dage med at lave banner og skilte. Flere hundrede fra hele Thy mødte op tirsdag foran rådhuset i Thisted og demonstrerede imod lukningen af fem skoler i kommunen.

- Vi er taget herud, fordi byrådsmedlemmerne skal vide, hvem det er, det handler om. Jeg tror, det er nemmere at beslutte nogle ting, når man kun kan forholde sig til nogle tal på et regneark, siger Henriette Steffensen, der er formanden for skolebestyrelsen på Vestervig Skole.

Høringsprocess tæt på

Ikke desto mindre blev det afgjort om forslaget, der inkluderer at fem skoler skal lukkes i Thisted kommune, skulle sendes til høring.

25 stemte for og 1 undlod at svare.

Så nu går en længere høringsprocessen i gang. Kommunalpolitikerne kommer, på baggrund af høringssvarende, til at tage stilling til, hvad der så skal ske.

Inde i byrådssalen sad politikerne og skulle finde frem til, hvordan de skal spare i alt 15 millioner kroner. Blandt andet fordi børnetallene i kommunen er faldet dramatisk de sidste 10 år.

Og deres forslag var blandt andet, at fem skoler skal lukke - og eleverne skal sendes til andre, større skoler.

Flere af de fremmødte børn ville synes, det var ærgerligt, hvis de skulle skifte skole.

- Jeg synes, det er vigtigt, at skolen bliver ved med at være i byen, Siger Mille Elkjær fra 5 klasse på Koldbyskolen.

Demonstrationen var ikke uden betydning

Hele byrådsmødet blev streamet direkte ned i rådhusets kantinen, hvor flere af de mange fremmødte sad.

Og selvom det blev besluttet, at forslaget nu skal sendes videre til høring, understreger borgmesteren i Thisted Kommune, Niels Jørgen Pedersen, at det ikke var forgæves, at så mange mødte op til demonstration.

- Det påvirker selvfølgelig kommunalpolitikerne, at der kommer så mange mennesker - jeg tror, det påvirker alle. Man skal ikke bilde sig selv ind, at det er en nem proces, siger borgmesteren.

Niels Jørgen Pedersen lægger ikke skjul på, at der nok bliver tale om skolelukninger, fordi der er tale om så store besparelser.

- Der kommer nok skolelukninger ud af det her, men vi skal ikke forebygge begivenhedernes gang, siger han.

Borgmesteren stemte selv for at sende forslaget i høring sammen med den øvrige kommunalbestyrelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland