LIGE NU:

Venstre trækker i arbejdstøjet: Nu skal der formuleres ny politik

Baglandet efterlyser politiske udmeldinger, siger folketingsmedlem Marie Bjerre, der selv sidder i en gruppe, der skal formulere en ny social- og velfærdspolitik.

Efter en periode med interne stridigheder og et farvel til både formanden og næstformanden har Venstre igen brug for at tale politik.

Derfor har den nye formand Jakob Ellemann-Jensen nedsat fem grupper, der arbejder på at formulere nye politikker. Det fortæller folketingsmedlem Marie Bjerre, der er valgt i Himmerlandskredsen.

Sammen med Karen Ellemann-Jensen står hun selv i spidsen for den gruppe, der arbejder med velfærdsområdet og socialpolitik.

- Det fylder rigtigt meget i vores gruppe - at formulere noget ny politik og tænke i politik, og det tror jeg også bliver efterspurgt. Det har været et år, hvor vi har behov for lige at få noget ro på bagsmækken efter formandsskiftet, så nu har vi nedsat de her politikudviklingsgrupper, som er ret hurtigt arbejdende, siger Marie Bjerre til TV MIDTVEST.

- Er det også efterspurgt, fordi I kigger meningsmålinger - har I brug for at få vendt bøtten?

- Det kommer ikke på grund af meningsmålingerne, men jeg tror da, at meningsmålingerne er udtryk for, at vi også har brug for at formulere ny politik. Det er jo også det, vi hører fra vores bagland, at man vil gerne have nogle politiske udmeldinger. Der kommer hele tiden nye udfordringer i det her samfund, og vi er nødt til at finde Venstres og det liberale svar på, hvordan vi imødegår udfordringerne.

34-årige Marie Bjerre stammer fra Viborg og har siddet i Folketinget siden valget i 2019. Hun erkender, at det lige nu kan være svært at være i opposition, fordi socialdemokraterne står historisk stærkt i meningsmålingerne.

- I virkeligheden er det svært at komme på banen med andet end corona. Det er det, der fylder rigtig meget i vores samfund, fordi det er så alvorlig en krise. Og der tror jeg, at et ethvert stort oppositionsparti vil have det rigtig svært i sådan en situation. Der vil helt naturligt være fokus på regeringen, men vi kommer også til et tidspunkt, hvor der er plads til andet politik, og her skal vi være klar med vores var, siger hun.

20200616-144434-5_44Mb

play Små sommerhuse rives ned og erstattes af megasommerhuse

Kør bil, uopmærksomhed

play Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

Casper-kattegat-Gjerluff-16

Steinfath er i mål efter knap 11 timer på havet

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

20200616-144434-5_44Mb

play Små sommerhuse rives ned og erstattes af megasommerhuse

Kør bil, uopmærksomhed

play Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

Casper-kattegat-Gjerluff-16

Steinfath er i mål efter knap 11 timer på havet

Til forsiden

Til forsiden