LIGE NU:

Vidne i Abdalla-sag: Kender ikke til vold mod ekskæresten

Danny Abdalla blandt andet tiltalt for at have været yderst voldelig overfor sin ekskæreste. I dag afgiver vidner blandt andet forklaring til den påstand.

Ankesagen mod den tidligere leder af grupperingen Den Internationale Klub, Danny Abdalla, er nu nået til den ottende af 18 retsdage i Vestre Landsret. 

11 vidner er i løbet af mandagen i vidneskranken, og det er vidner, som primært Danny Abdalla og hans forsvarer, Martin Andersen, har valgt at indkalde. 

Vidnerne tæller blandt andet en person, der førhen har været gode venner med Danny Abdalla, og han tegner et andet billede af den tidligere bandeleder, end påstandene i anklageskriftet umiddelbart giver. 

Ifølge to af anklagerne, og Danny Abdallas ekskæreste, skulle Abdalla blandt andet have truet og flere gange været meget voldelig overfor hende. Men det er ikke noget, vidnet husker at have oplevet. 

Sammen med sin egen kæreste skulle vidnet blandt andet have tilbragt tid med Danny Abdalla og hans ekskæreste, og vidnet forklarer, at han ikke har set noget usædvanligt i deres forhold, men at alle par jo selvfølgelig skændes.

- Sådan som jeg så det udefra, var det et godt forhold, lyder det blandt andet fra vidnet.

Det står i kontrast til det, ekskæresten tidligere har beskrevet som et meget voldeligt forhold. I byretten lød det blandt andet, at hun var "blevet slået så mange gange, at jeg ikke kan huske hvornår."

Danny Abdalla har tidligere selv forklaret, at han aldrig har truet eller været voldelig mod ekskæresten.

Danny Abdallas kriminelle fortid

Den 52-årige bandeleder kommer oprindeligt fra Libanon. Han kom til Danmark i 1992. Sidste år slog "Den Internationale Klub" sig ned i Thy. Det er den klub, som Abdalla kalder sig præsident for. 

Bandelederen, der er far til seks børn, er tidligere dømt både i Danmark og i Beirut. I 2001 blev han idømt 15 års fængsel in absentia for krigsforbrydelser ved Beirut-domstolen. 

I 2003 blev han dømt for første gang i Danmark, hvor han fik otte års fængsel for narkokriminaltiet. Derudover blev han udvist af landet for bestandig. Han kunne imidlertidig ikke rejse hjem til sit hjemland, fordi han mente, at han ville blive slået ihjel, hvis han satte sine ben i landet. Derfor blev han i Danmark.

I 2012 fik han et år og otte måneders fængsel for røveri. Endnu en gang blev han udvist, men det kunne stadig ikke gennemføres på grund af truslen i hjemlandet.

Derfor er han nu i Danmark på tålt ophold, hvor han har skulle melde sig i Center Sandholm. Det har han ikke gjort, og det er han flere gange dømt for. Blandt andet syv, 30 og 40 dages fængsel.

Sagen kort

def_thumb,50_percent

play Smittet i udlandet: Turister glemmer selvisolation og hopper på flyet

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

250721 FO Lærke Elisabeth Jakobsen

Lærke måtte lære sin søn, hvad en luder er efter tur på stadion

250721 Jakobs Café og bar

play Efter uge 29: Tre restauranter i Skagen ramt af coronavirus

def_thumb,50_percent

play Smittet i udlandet: Turister glemmer selvisolation og hopper på flyet

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

Til forsiden

Til forsiden