Ansat på skole i Nørresundby sigtet for have krænket 12 børn

Allerede i start juni blev forældrene på skolen orienteret om, at en personalesag blev undersøgt. Nu er der faldet sigtelse i sagen.

Den 10. august kunne TV2 Nord fortælle, at Nordjyllands Politi havde indledt en efterforskning af en person, som har arbejdsmæssig tilknytning til Gl. Lindholm Skole i Nørresundby.

- Efterforskningen vedrører flere sigtelser af blufærdighedskrænkelse mod flere børn på skolen, lød det fra efterforskningsleder hos Nordjyllands Politi Carsten Straszek.

Den ansatte blev varetægtsfængslet af en dommer, og nu fremgår det af retsbogen fra grundlovsforhøret i Retten i Aalborg 24. juni, at det var med en sigtelse om at have krænket 12 børn i løbet af flere år.

Det fortæller Ritzau, som har fået aktindsigt i retsbogen, torsdag. 

Over flere år

Politiet fik anmeldelsen den 14. juni. Herefter blev efterforskningen igangsat, hvilket førte til, at personen blev varetægtsfængslet den 24. juni.

Ifølge Ritzau, afslører retsbogen, at manden mistænkes for krænkelser af 12 skolebørn, som han skal have rørt ved. Nogle sigtes han for at have rørt uden på tøjet og andre inden for tøjet.

Krænkelserne skal have fundet sted over flere år, og efterforskningen peger på, at han har rørt nogle af børnene adskillige gange. 

For et af børnene har det ifølge anklagemyndigheden karakter af "andet seksuelt forhold end samleje".

Den ansatte nægter sig skyldig og er beskyttet af et navneforbud.

Fængsling forlænget

Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, og derfor er en stor del af retsbogen ifølge Ritzau overstreget. 

Det fremgår dog, at dommeren fandt en begrundet mistanke om, at den ansatte har gjort sig skyldig i de 12 forhold om blufærdighedskrænkelse, samtidig med der ikke blev fundet tilstrækkelig begrundet mistanke om, at der for det ene barn også er tale om andet seksuelt forhold end samleje.

Fængslingen skete med henblik på at undgå, at den sigtede kan vanskeliggøre efterforskningen.

I grundlovsforhøret blev den ansatte varetægtsfængslet ind til 22. juli. Siden er fængslingen blevet forlænget.


Seneste nyt

fra Nordjylland