Diskotek udleverede gratis ølbilletter på ungdomsuddannelse: - Det er ikke okay

Diskoteket Zurf Bar i Jomfru Ane Gade har i et reklamefremstød udleveret gratis ølbilletter på Handelsgymnasiet Aalborg. Det medfører kritik fra både handelsskolens direktør samt Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune.

Det er en tradition på Handelsgymnasiet Aalborg, at dagen inden idrætsdagen er en festdag for eleverne, hvor byturen går mod festgaden Jomfru Ane Gade. 

Sådan var det også i mandags, og det vidste diskoteket Zurf Bar. Derfor havde de udleveret gratis ølbilletter til eleverne på skolen, og det vækker kritik. 

- Man kan jo godt have fået dem inde i 'Gaden' (Jomfru Ane Gade, red.), hvor det er fint nok, men det skal ikke komme her på skolen, siger Toke Hermansen, der er elev i 3.g.

Og heller ikke hos skolens direktør er reklamefremstødet faldet i god jord.

- Det er ikke okay at uddele drinksbilletter eller andre billetter til festlivet på skolen. Det her handler om at gå i skole og ikke om at feste, siger direktør Rikke Christoffersen.

Festudvalget henvendte sig selv

Rekom Group, som ejer Zurf Bar og flere andre natklubber i Jomfru Ane Gade, fortæller, at det var festudvalget på handelsgymnasiet, som selv henvendte sig og viste interesse i ølbilletterne.

quote Skal man gå i byen og feste en mandag aften, når man er 18-19 år? Min holdning er, at det skal man ikke. Men den indsats er vi nødt til at være flere om – og ikke kun os på gymnasiet

Rikke Christoffersen

- Zurf Bar har ikke en markedsføringsstrategi rettet mod ungdomsuddannelserne. Vi er rigtig kede af, at vi er endt i den her situation. Det har vist os, at vi skal blive bedre til at koordinere henvendelser fra for eksempel festudvalget med ledelsen på uddannelsesstedet, skriver Rekom Group i et skriftligt svar. 

Uanset hvordan billetterne er endt på skolen i Aalborg, så mener skolens direktør ikke, at disse billetter skal være på en skole. 

- Skal man gå i byen og feste en mandag aften, når man er 18-19 år? Min holdning er, at det skal man ikke. Men den indsats er vi nødt til at være flere om - og ikke kun os på gymnasiet, siger Rikke Christoffersen. 

Bevillingsnævnet er på sagen

Direktøren har onsdag bedt Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune om at gå ind i sagen. Og her kan konsekvenserne være store.

- Det er totalt utilstedeligt, og vi kommer til at tage det op i Bevillingsnævnet. Alle bevillinger i Aalborg, også i Zurfs, siger, at man ikke må lave aggressiv markedsføring og slet ikke på uddannelsessteder, og det er præcis dét, de gør. Så de overtræder vilkårene i deres bevilling, så nu skal vi se på, om vi skal inddrage deres bevilling, siger Thomas Kastrup-Larsen, der er medlem af nævnet.

Aalborg Handelsskole vil nu undersøge til bunds, hvilken rolle festudvalget har haft.


Seneste nyt

fra Nordjylland