- Det er en historisk ydmygelse, siger Nyegaard

Den tyske storklub mangler en afgørende faktor på holdet, og det blev tydeligt i torsdagens kamp.

En historisk ydmygelse af THW Kiel på hjemmebane.

Sådan lyder dommen fra TV 2's håndboldekspert Bent Nyegaard efter Aalborgs Champions League-sejr på 27-18 over den tyske storklub.

- Det helt, helt ekstraordinære for mig er, at Aalborg formår at ydmyge dem i første halvleg og fortsætter med at vinde anden halvleg. Det er sådan noget, der normalt ikke sker, siger han og tilføjer:

- Det var ganske enkelt en kraftpræstation af Aalborgs kollektiv, der gjorde, at THW Kiel kom til at se rigtig, rigtig grim ud.

Krise i Kiel

Kampen sætter ifølge Bent Nyegaard endnu et søm i en miserabel første halvsæson for den tyske storklub.

For klubben har allerede smidt ti point i Bundesligaen, og de er ude af den tyske pokalturnering. I Champions League har de dog klaret sig flot ... Indtil torsdag aften.

- Det er klart, at det også har noget at gøre med, at Landin står et andet sted. I dag stod Samir Bellahcene en fantastisk første halvleg på 41 procent, men set over turneringen har de manglet Landins ro og mirakler, siger Bent Nyegaard.

Niklas Landin var aftenens helt store hovedperson. I første halvleg havde han en redningsprocent på hele 65 procent, og ved kampens slutning var den på 51 procent.

- Det blev så virkelig sat i perspektiv i dag, hvor han vender hjem. Det er jo bare flot af Aalborg, men det er også noget, der gør rigtig, rigtig ondt i den nordtyske by.

Suveræne Aalborg

I næste uge skal THW Kiel på besøg i Aalborg, og den aften kan også gå hen og blive interessant. Måske endda ekstra interessant set med danske briller.

- Aalborg kan jo vende det hele på hovedet og gå forbi THW Kiel i tabellen. Det er selvfølgelig helt, helt ekstraordinært, siger Bent Nyegaard.

Det vil i så fald være sløjfen på en intet mindre end imponerende halvsæson.

- Hvis de vinder på onsdag, kan vi godt begynde at tale om, hvad det er for en halvsæson, de er på vej ind i. Lige nu fører de den danske liga fuldstændig suverænt, og hvis de slår Kiel igen, så har de givet nok signaler om, at de sagtens kan håndtere pres. For vi skal ikke glemme, at de skal præstere, siger Bent Nyegaard og tilføjer:

- Det har været en stor, flot aften, og der er bestemt noget, der typer på, at de virkelig er på rette spor i Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland