Han har en holdning til alt – her er svarene på fem spørgsmål, der deler vandene
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Henrik Møllgaard deler mange af sine tanker. Det er der flere grunde til, fortæller han i ’Playmaker’.
Se alle EM-kampe på TV 2 Play – få overblikket i sendeplanen.
Under en slutrunde er der mere bevægelse i Henrik Møllgaards læber, end der er i hans ben.
Ikke fordi den 39-årige krop værker. Snarere fordi han er glad for at tale.
- Jeg har en holdning til alt, siger han selv i ’Playmaker’ på TV 2 Play.
Og han er ikke bange for at dele sine holdninger eller sit syn på dette og hint. Heller ikke når det kan være svært. Faktisk har det nogle gange hjulpet ham at stille sig frem, men inden vi når dertil, lever Henrik Møllgaard op til sine ord.
Han har en holdning til alt, og her kommer hans svar på fem spørgsmål, der ofte deler vandene:
Ananas på pizza? - Det kan jeg sagtens spise, ja.
Aktiv dødshjælp. Er det en god idé? - Ja, det synes jeg faktisk.
Nej til atomkraft eller ja til atomkraft? - Ja.
Sokker i sandaler? - Nej. Den har jeg haft så sent som i flyveren på vej herned med Magnus Saugstrup. Det skal man lade være med.
Er der et liv efter døden? - Nej.
Se da Henrik Møllgaard gæstede TV2 Nords sportspodcast Tredje Halvleg herunder:
Ærlige interviews har hjulpet Møllgaard
Henrik Møllgaards karriere strækker sig over tre årtier. Han blev professionel i Kolding i midten af nullerne, hvor han i starten af sine 20’ere fik talt sig godt op i hierarkiet og blev udpeget som anfører.
Siden har Møllgaard været i Aalborg, Skjern, tre uger i Lekhwiwa og PSG. Nu er han tilbage i Aalborg, hvor han har befundet sig siden 2018. Og så er der jo landsholdet, som han fik debut for i 2006. Ved indgangen til EM tæller hans cv blandt andet 207 kampe, tre VM-titler, en OL-titel og sølv ved både EM, VM og OL.
Men det hele har ikke været fuld fart frem mod de fede finaler, og her kommer Møllgaards talegaver ind i billedet.
- Jeg har kunnet bruge det til at vise, hvem jeg er uden for banen. Det har også reddet mig ud af nogle situationer. Ved Nikolaj Jacobsens første slutrunde spillede jeg for eksempel ikke så meget. Jeg havde spillet alt op til og var den, der stod inde i forsvaret. Men allerede midt i kamp et stod jeg der ikke mere, og så gik der to, tre og fire kampe, hvor jeg ikke spillede. Det blev lige pludselig et tema, fortæller Møllgaard.
- Det hjalp mig ud af en suppedas at stille mig op og forklare omstændighederne omkring det: ”Det står jo ikke i landsholdsaftalen, at jeg skal stå på banen. Jeg vil mægtigt gerne spille, men lige nu står Toft og Toft bare rigtigt godt sammen. Og vi vinder kampe. Der er ikke noget internt fnidder – jeg er her for holdet.”
- Det var ikke rart at stå der og sige, at jeg var ked af, at jeg ikke spillede. Men jeg var stadig en fuldgod landsholdsspiller, der prøvede at bidrage med det, jeg kunne. Jeg fik lukket alle de der spekulationer om, hvad der var i vejen, og hvad der var sket.
Vil inspirere
Henrik Møllgaard oplevede det som ”enormt gavnligt,” at han stillede sig frem i en svær situation. For ham er det essentielt, at man ikke kun står foran mikrofonerne, når det går godt, og man har været en helt. Man skal også stå der, når det kan gøre ondt.
På den ene side er Møllgaard meget bevidst om, at han er en del af en underholdningsindustri. Og som dansk håndboldspiller føler han sig privilegeret, fordi der er en vis interesse for hans virke på både klub- og landshold.
Men Møllgaard er også bevidst om, at det kan være godt for én selv at være åbenmundet.
- Det er noget af det, jeg gerne vil give videre til de unge mennesker derhjemme og dem, vi har her på landsholdet. Der er utroligt meget at vinde, siger Møllgaard.
- Ja, der er nogle, der synes, at jeg snakker for meget, er dum at høre på og har for langt hår. Men i lange træk har det kun gavnet opfattelsen af mig, og de dage, hvor jeg har været dårligt, er der noget andet på kontoen. Så vil folk gerne lige bære over med det. ”Det var ikke hans bedste kamp, men han er en af vores.”
Se alle EM-kampe på TV 2 Play – få overblikket i sendeplanen.