Nordjysk ishockeystjernes forsikring kostede millioner

Danmarks Ishockey Union sender en stor tak til Ehlers' NHL-klub for, at Nordjyllands måske største sportsnavn blev klar til VM trods forsikringsbøvl.

Er du træt af dyre forsikringer?

Så kan du trods alt glæde dig over, at du ikke har ansvaret for at forsikre en spiller som NHL-stjernen Nikolaj Ehlers, når han spiller for det danske landshold. For det er rigtig dyrt.

Forsikringsbøvl var ved at koste VM-deltagelsen for Ehlers, og afklaringen kom først i sidste sekund.

Danmarks Ishockey Union (DIU) har tidligere fortalt, at aftalen blev, at Ehlers ikke var fuldt dækket af den forsikring, som DIU havde tegnet. Men danskerens hold, Winnipeg Jets, trådte til og dækkede ind.

Men direktør Kim Pedersen sætter nu ord på, hvor stort et millionbeløb der egentlig er tale om.

- Efter lang tids søgen og hjælp fra IIHF (Det Internationale Ishockeyforbund, red.) fik vi et tilbud på 415.000 dollars (cirka 2,87 millioner danske kroner) for de exclusions.

- Vores samlede budget på seniorlandsholdet – alt inklusiv – ligger på mellem ni og ti millioner om året. Så det ville være en tredjedel af det samlede budget, vi skulle dedikere til én spiller. Det har vi simpelthen ikke penge til, forklarer Kim Pedersen.

Nikolaj Ehlers spillede et forrygende VM for Danmark og blev dansk topscorer.
Nikolaj Ehlers spillede et forrygende VM for Danmark og blev dansk topscorer.
Foto: Tibor Illyes/EPA/Ritzau Scanpix

NHL-klub påtog sig risiko

Som det ofte er med forsikringer, var det i Ehlers' tilfælde heller ikke helt lige til.

Ehlers, der blev dansk VM-topscorer, har spillet med en normal forsikring, men fordi han har været skadet flere gange i løbet af sæsonen, skulle der en ekstra forsikring til.

Men den risiko påtog Winnipeg Jets sig altså og tillod, at danskeren spillede, selvom visse skader ikke har været dækket af Ehlers' forsikring. Det er det, Kim Pedersen mener, når han bruger ordet exclusions.

Mere end man kan forvente

Ishockeydirektøren er meget taknemmelig over den nordamerikanske klubs velvilje.

Er du ved at købe en stor buket blomster og sende til Winnipeg Jets?

- Det tror jeg efterhånden ikke, kan gøre det længere. Jeg er super, super taknemmelig over, at Winnipeg Jets har været så samarbejdsvillige, som de har.

- De har ikke alene givet Nikolaj lov til at spille, men de har faktisk taget risikoen for de exclusions, der har været i den normale forsikringsdækning. Det er above and beyond det, vi kan forvente af en NHL-klub. Det er jeg faktisk lidt på røven over, siger Kim Pedersen.

VM sluttede for Danmarks vedkommende tirsdag aften med et nederlag til Finland. Men selvom det ikke blev til en dansk kvartfinaleplads, så satte Ehlers i den grad et positivt aftryk på det danske landshold.

Den eneste danske NHL-spiller i truppen lavede fem mål og fire assist i de syv VM-kampe.


Seneste nyt

fra Nordjylland