Politi er til stede på skoleveje

Politi over hele landet har fokus på trafiksikkerhed og særligt forældres kørsel omkring skolestart. Også i Nordjylland er de særlig opmærksomme.

Mandag er det første skoledag, og det betyder, at landets yngste trafikanter skal tilbage på vejene, når de skal til og fra skole.

Mange steder i landet vil politiet derfor være til stede til skolestart med både lokalpoliti, færdselsbetjente og fotovogne.

På Facebook skrev politiet fredag, at man landet over vil have færdselsbetjente på vejen for at sikre gode trafikale forhold og for at holde øje med forældrenes kørsel.

Københavns Vestegns Politi vil være til stede på skolevejene i alle 11 kommuner i politikredsen, hvor der vil være særligt fokus på hastighedsgrænser og på, om forældrene husker sikkerhedssele og lægger mobilen væk, oplyser politikredsen til TV 2 Lorry.

Syd og Sønderjyllands Politi oplyser til TV SYD, at man gennemfører kontroller på skoleveje i politikredsen i hele uge 32 og 33. Det skyldes et øget fokus på bilisters færdsel ved skoler.

- Hvert år oplever vi, at bilister kører for hurtigt ved skolerne og tager for lidt hensyn til andre trafikanter, ligesom mange undlader at bruge sele på dem selv og deres børn, siger politikommissær Mads Bruhn Lund, der er operativ leder af færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Mens også Nordjyllands Politi meddeler, at de er til stede på de nordjyske veje og skoler i forbindelse med skolestart. 


Kommune: Børn bør gå i skole

Skanderborg Kommune indledte 2. august en kampagne for at sætte fokus på, at hvis forældre ønsker at køre deres børn i skole, skal de sætte farten ned.

4 ud af 10 forældre oplever nemlig, at andre forældre har kørt for stærkt omkring skolen, viser tal fra en landsdækkende undersøgelse fra 2021 lavet af Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden.

Derfor opfordrer Skanderborg Kommune nu i en kampagne i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik forældre til at tage sig bedre tid omkring skolen, hvis de kører børnene i bil.

Men endnu bedre ville det ifølge kommunen være, hvis børnene selv begyndte at gå eller cykle i skole.

- Det farligste for skolebørn i trafikken er faktisk de mange forældre, der kører deres børn til skole. For jo flere biler, der er omkring skolerne, jo farligere bliver det for børnene at færdes der, siger Jette Schmidt, der arbejder med trafiksikkerhed hos Skanderborg Kommune til TV 2 ØSTJYLLAND.


Seneste nyt

fra Nordjylland