Juraprofessor: - Kommunen er erstatningsansvarlig

Udgangspunktet er, at kommuner skal betale de beløb tilbage, som de har opkrævet ulovligt. Det slår juraprofessor Sten Bønsing fra Aalborg Universitet fast, efter at det torsdag blev slået fast, at Aalborg Kommune har presset bygherrer til at indgå udbygningaftaler.

Det kan få store konsekvenser for kommunen, at der i årevis er indgået ulovlige aftaler, mener professor i forvaltningsret, Sten Bønsing, Aalborg Universitet.

- Udgangspunktet er jo, at en kommune skal tilbagebetale beløb, som er opkrævet uretmæssigt, så de kan nemt blive mødt med et erstatningsansvar, siger Sten Bønsing.

En aktindsigt, som TV2 Nord har fået, viser, at at Aalborg Kommune i de 30 nyeste udbygningsaftaler har fået bygherrer til at lægge minimum 77 millioner kroner i kassen. De penge risikerer kommunen nu at skulle betale tilbage.

- Der skal foretages en selvstændig erstatningsretlig vurdering, og man kan godt forestille sig at domstolene vil sige, at det her har været så tvivlsomt, så man ikke kan bebrejde kommunen, at der er sket fejl, siger Sten Bønsing, men slår fast: 

- Udgangspunktet er selvfølgelig, at kommunen skal erstatte de ulovligheder, som den begår.


Seneste nyt

fra Nordjylland