LIGE NU:

Få sekunder afgjorde 'Udfordringen': Se hvem der tog sejren og vandt turen til Kilimanjaro

Efter 10 intense dage med både søvn- og kalorieunderskud, er vinderen af "Udfordringen - Kampen om Kilimanjaro" nu fundet.

Se eller gense finalen i 'Udfordringen - Kampen om Kilimajaro' lige her

De har gået massevis af kilometer. De har haft vabler. De er blevet tvunget ud i koldt vand. Og de har levet i søvn- og kalorieunderskud i flere dage. De tre finalister er blevet presset til det yderste, og nu er vinderen efter 10 dages konkurrence fundet. 

Signe Nyholm-Thomsen har vundet en rejse til - og en bestigning af - Afrikas højeste bjerg. Med andre ord: Hun får en uforglemmelig oplevelse med sig efter at have kæmpet i over en uge med og mod de 13 andre deltagere.

Efter 1.200 meters sejlads blev vinderen den, der først kunne skære en træstamme ned fra broen.
Efter 1.200 meters sejlads blev vinderen den, der først kunne skære en træstamme ned fra broen.
Foto: TV2 Nord

- Det har været helt fantastisk at være med fra start til slut. Det har været vildt. Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg regnet med at stå her i dag og have vundet det hele, lyder det fra en træt men stolt Signe Nyholm-Thomsen. 

Hver gang en af de 14 deltagere er røget ud af programmet, er de blevet spurgt, hvem de tror, der ville vinde. Og mange af dem pegede på Signe - og har altså fået ret.  

DU KAN SE ELLER GENSE ALLE AFSNIT AF 'UDFORDRINGEN' HER


Selvom de tre finalister har dystet i 10 dage, har løbet hele tiden været tæt. Og i finalen var det bare halvandet sekund, der adskildte Signe Nyholm-Thomsen og Klaus Rogild ad. Det blev et noget tættere løb end chefinstruktør Jon Lindberg og vært Robert Bedsted havde regnet med. 

På trods af, at det blot var sekunder, der var afgørende for at kunne have hevet sejren hjem, er Klaus Rogild glad. 

Se hele interviewet med finalisterne herunder.

De tre finalister fortæller i interviewet her lidt om, hvordan det har været at deltage i "Udfordringen - Kampen om Kilimanjaro".

- Jeg er stolt af en andenplads, men også stolt af at have svømmet hele vejen. Vi er her for at vinde, men det er ligeværdige modstandere, så det er Signe velundt. Det er det, siger han og uddyber:

- Så tæt som det ligger, tror jeg det er regnestykket i den sidste udfordring, der var udslagsgivende. For jeg misser selve låsen, da den skal indstilles, fordi det er ude på siden, den skal indstilles. Der bruger jeg nok en 10-15 sekunder for meget. Så det kan godt være, det var det, der var det afgørende.

Allerede fra start sivede der vand ind i Klaus båd. Derfor svømmede han med båden det meste af de 1.200 meter.
Allerede fra start sivede der vand ind i Klaus båd. Derfor svømmede han med båden det meste af de 1.200 meter.
Foto: TV2 Nord

- Jeg gik helt i baglås

Den sidste udfordring med at sejle 1.200 meter i et hjemmebygget fartøj, trak tænder ud. Ikke bare for én, men for alle tre finalister, hvor det hele tiden var en ny, der tog føringen. 

- Vi har jo kaldt den sidste udfordring for slutspurten, lyder det efter programmet fra vært, Robert Bedsted. 

- Det skal jeg satme også love for, at det blev her til sidst, mand. Det var noget af en slutspurt. Den var hård. Den var rigtig hård. Det er lang tid siden, jeg har prøvet noget, der var så hårdt, og jeg har cyklet DM i MTB ved Marselisborg Slot. Det her var mindst lige så hårdt, siger Michael Sørensen, da han er kommet i tørt tøj og har fået pusten. 

Familiemedlemmer strømmede til, da deltagerne skulle sejle det sidste stykke. De mange tilråb gav deltagerne lidt ekstra energi til at komme i mål.
Familiemedlemmer strømmede til, da deltagerne skulle sejle det sidste stykke. De mange tilråb gav deltagerne lidt ekstra energi til at komme i mål.
Foto: TV2 Nord

Han er ikke i tvivl om, at det var regnestykket midt på sejladsen, der blev afgørende for, at han sakkede bagud.

- Jeg gik helt i baglås og regnede det som plus i stedet for minus. Og så stak de to andre bare af, fortæller han.

Men det var alligevel vigtigt for ham at komme i mål. Og det gjorde han.

Selvom hverken han eller Klaus Rogild har vundet en rejse, kan de tage hjem med en tipi magen til den, deltagerne sov i under basecamp. 

JON LINDBERG LÆRER JER, HVORDAN MAN LAVER ET BÅL OG MEGET ANDET I 'UDFORDRINGEN - SÅDAN GØR DU' LIGE HER

Udfordringen finale
Foto: TV2 Nord