LIGE NU:

Rovdyrekspert om kalvedrab: Det kunne godt være en ulv

Det kan både være en ulv, en hund eller en ræv, der har angrebet og dræbt en kalv på en mark ved Hørby i Vendsyssel søndag morgen.

Der er ingen tvivl: Kim Andersens nyfødte kalv, der søndag morgen blev fundet død og halvvejs spist på en mark ved Hørby i Vendsyssel, er blevet dræbt af et andet dyr.

quote Det kunne godt være en ulv, men det kunne lige så godt være en hund eller en ræv.

Frank Thomsen, Aalborg Zoo

Men om det er en ulv, en hund eller en ræv, er straks sværere at slå fast. 

Sådan lyder vurderingen fra Aalborg Zoos rovdyrpasser, Frank Thomsen, der har arbejdet med rovdyr i 30 år.

- Det er tydeligt, at kalven er blevet angrebet af et dyr. Og det kunne godt være en ulv, men det kunne lige så godt være en hund eller en ræv. Det er nemlig svært at afgøre, hvornår det er en ulv, og det er næsten kun eksperter i Tyskland, der kan afgøre det endeligt, siger Frank Thomsen til TV2 Nord efter at have set billeder af kalven.

- Jeg er sgu i chok

Kalven blev fundet død søndag morgen af landmand Kim Andersen, da han var taget ud for at se til en flok køer, han havde til at gå ude på en mark lidt fra sin ejendom.

En oplevelse, der chokerede den erfarne landmand, som er overbevist om, at det er en ulv, der har taget livet af kalven.

- Jeg er sgu i chok over, at det kan ske. Og så så tæt på et hus, som det her er sket. Der er ikke mere end 300 meter ned til vores nabo herfra. Det er simpelthen for meget, at vores dyr ikke kan gå ude og have det godt, men at de nærmest skal spærres inde for at være i sikkerhed, siger Kim Andersen.

Går efter bløde steder

Frank Thomsen tør ikke med samme sikkerhed sige, at det er en ulv, der har været på spil, men han udelukker det ikke som en mulighed. Han baserer især sin vurdering på, at kalven er blevet flænset op, hvor den er blødest - nemlig i bugen, hvor et rovdyr har lettest adgang til de nærende tarme, og hvor det derfor stort set altid angriber sit bytte.

Så vidt han kan afgøre, har der dog siden drabet været flere dyr, der har nydt godt af den døde kalv. 

- Jeg kan ikke vurdere, om kalven har ligget en dag eller flere, men det ser ud, som om flere dyr har været og spise af det, siden det døde. Det kan både være ræve og fugle, der har været forbi, siger Frank Thomsen fra Aalborg Zoo.

Kort før jul bekræftede Miljøstyrelsen flere landmænds mistanke om ulveangreb, da de konkluderede, at i hvert fald tre fåreavlere havde fået får dræbt af ulve. Det drejede sig dengang om angreb ved Aggersund og Bjergby. 

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden