LIGE NU:

Hotel arrangerer mobilfri møder

Hotelkæden Scandic har udviklet et koncept, der gør konferencer mobilfri, så deltagerne kan koncentrere sig om det, de er til møde omkring.

Vi bruger stadig mere og mere af vores tid på at kigge på vores smartphone og andre skærme. Danske unge har europarekord i skærmtid, men det er langt fra kun dem, der har svært ved at lægge smartphonen væk.

Derfor har hotelkæden Scandic startet et koncept, hvor konferencer er mobilfri, så telefonerne ikke stjæler opmærksomheden.

- Folk har taget rigtig godt imod det og synes, det er rigtig godt, at når de går i gang med mødet, så kan de samle telefonerne ind, så de ikke forstyrrer i løbet af dagen, siger conference coordinator Charlotte Normann Christensen fra Scandic The Reef i Frederikshavn.

Denne dag har chefkonsulent Birgitte Poulsen kursus med arbejdsmiljørepræsentanter fra Frederikshavn Kommune på Scandic The Reef. Hotelkæden har i det seneste år tilbudt konceptet med mobilfri konferencer på alle deres hoteller i Danmark. Det er uvant for dagens kursister at skulle undvære deres smartphone i flere timer.

- Jeg har det okay med det. Jeg synes faktisk ikke, at det er så slemt, siger Lone Kærgaard, som er uddannelsesvejleder i Frederikshavn Kommune.

- Det er mindre stressende, når man ikke har den, siger pædagog Jørgen Jensen.

Nødvendigt at lægge telefonen væk

Telefonerne kan være svære at slippe, fordi både opkald, sms'er, mails, nyheder og Facebook-notifikationer tikker ind på den lille skærm.

Hvad tænker du, at det kan give, at I nu har nogle timer uden mobiltelefon?

Det er dejligt. Det er lidt en tom fornemmelse, men en god fornemmelse, siger Jørgen Jensen.

- Jeg tror, det kan give det, at vi måske kigger lidt mere på hinanden. At vi har nogle dejlige kolleger omkring os, som vi nu får øjenkontakt med i stedet for, at vi får øjenkontakt med vores mobiltelefon, siger Lilly Pedersen, som er HR-konsulent i Frederikshavn Kommune.

På Scandic The Reef i Frederikshavn oplever de, at både konferencearrangører og -deltagere er glade for Phone Nursery-ideen.

- Det er nødvendigt at slappe af en gang imellem og koncentere sig om det, der er en del af mødet, og så må man tage den derfra, siger Charlotte Normann Christensen.

Nyt koncept på hotellet,  der gør møderne mobilfri.
Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

corona

Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Til forsiden

Til forsiden