Nej tak til plakat-svineri: Politiker har fundet på ny smart valgplakat

Den nordjyske politiker Steffen Helledie (RV) kommer af hensyn til miljøet ikke til at hænge i lygtepælene, når valgplakaterne sættes op lørdag.

På lørdag klokken 12 ændres bybilledet markant overalt i Danmark, når politikere endnu engang må plastre landets lygtepæle til med partifarver, smilende ansigter og ørehængende slogans på plakater. Den nordjyske folketingskandidat Steffen Helledie (RV) bliver dog ikke at finde blandt ansigterne.

Han har nemlig valgt valgplakaterne helt fra, fordi de simpelthen går imod hans principper.

- Jeg er nødt til at stå på mål for mine værdier, ellers giver de ikke mening, siger Steffen Helledie, der stiller op til Folketinget for første gang.

Et virtuelt alternativ

Som et alternativ til de fysiske plakater har Steffen Helledie taget en mere moderne tenik i brug. Ved hjælp af kunstig intelligens har han fået lavet fem virtuelle valgplakater, som skal sælges som virtuel kunst, også kaldet NFT'er.

Hvad er NFT'er?

Non-fungible tokens – eller blot NFT'er – er digitale aktiver, der giver dig mulighed for at bevise ejerskab af en værdi. Dette kan være en digital genstand som en virtuel tegning eller noget fysisk såsom fast ejendom eller kunst.

Kilde: business2community.com/da

- Det er folk, der synes, valgplakaterne, der hænger i bybilledet, er noget svineri, der skal købe dem. Hvor langt kommer de ud? Jeg ved det ikke, siger Steffen Helledie.

Han anerkender, at de virtuelle plakater nok ikke når lige så bredt ud som almindelige valgplakater, men formålet er også et andet: At sætte fokus på det problem, han synes, valgplakater er.

quote Tiden vil vise, om man kan føre valgkamp uden valgplakater

Steffen Helledie (RV), folketingskandidat

De virtuelle plakater kommer til salg lørdag middag samtidig med, at de øvrige politikere må hænge valgplakaterne op, selvom den nordjyske kandidat godt kunne få et forspring, fordi hans plakater lovligt kan omdeles før, fordi han mener, symbolikken er større på den måde.

Valgplakaterne ligner da heller ikke den klassiske valgplakat, og det kan være svært at kende Steffen Helledie ud fra plakaterne.  

Se plakaterne her:

Pengene fra salget af valgplakaten kommer til at gå til Coding Pirates, der er en forening, der promoverer IT-kreativitet hos børn mellem syv og 17 år. 

Er valgplakaten afgørende?

Om det i det hele taget er en god idé at droppe valgplakaterne i en valgkamp, er Aalborgenseren ikke sikker på. Han er til gengæld sikker på, at det er godt for miljøet.

- Jeg efterlader ingen strips og ingen mikroplast i vandløbene, og så kommer der ikke til at hænge nogen ulovlige valgplakater med mig på efter valget, lover Steffen Helledie, der ikke er sikker på betydningen for valgresultatet:

- Tiden vil vise, om man kan føre valgkamp uden valgplakater, men folk siger, at de ikke træffer valget ud fra plakaterne.

Steffen Helledie har ikke selv hørt om en eneste politiker, der er blevet valgt ind uden plakater, og han ved, at det muligvis kan blive dét, der koster ham en af de 179 eftertragtede pladser, men plakater vil være et for stort kompromis med hans politiske værdier.

Plakaterne har ifølge kandidaten ingen demokratisk funktion, og Steffen Helledie tror, at den bæredygtige vej er fremtiden. 


Folketingsvalg 2022

Anne-Marie Jørgensen 11

Trods partileders afgang - nordjysk spidskandidat tror stadig på partiet

20221102-091238-L-2884x1923ma

Her er det endelige valgresultat - rød blok beholder flertallet

play Slut med valgkamp - nu rydder de unge op

021122 Stemme materiale fra valgsted Sæby talt op stkj 4073

Fejlagtige Sæby-stemmer flyttede rundt på mandater i hele landet

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland