26-årig tiltalt for låne-bedrageri for en halv million

En yngre mand skal torsdag for Retten i Aalborg for at have bedraget i forbindelse med optagelse af flere lån.

En 26-årig mand fra det vestlige Himmerland har ifølge politiet været lige lovlig dygtig til at låne i øst og vest, selvom han godt har været klar over, at han aldrig ville være i stand til at betale lånene tilbage.

Torsdag sætter den 26-årige sig efter planen på anklagebænken i Retten i Aalborg, og her vil han blive tiltalt for bedrageri for op mod en halv million kroner.

Bedrageriet er ifølge anklagerne foregået i samarbejde med andre personer, men hver gang har fremgangsmåden været den samme: Manden har ansøgt om lån og har samtidig stukket långiveren en løgn om, at han havde job og god fast indtægt.

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

De tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Retsmødet for denne sag er fastsat til torsdag 8. Septemper ved Retten i Aalborg.

Her vil de tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

Løj om stilling

Det største forhold beløbsmæssigt handler om, at manden kort efter nytår 2018 via internettet optog et lån på 330.000 kroner til køb af en VW Passat. Ved låneoptagelsen oplyste han ifølge anklagerne, at han havde et godt fast arbejde i et navngivet firma og til en månedsløn på 48.000 kroner.

Et andet forhold er fra 2017, hvor han ansøgte om et lån på 40.000 kroner og i den forbindelse oplyste, at han havde arbejde som hjemmeplejer i Viborg Kommune med en indtægt på 27.000 kroner.

Sagen mod den 26-årige omfatter tre andre lignende forhold, som altså i alt beløber sig til knap en halv million kroner. Det fremgår ikke før sagens start, hvordan den 26-årige forholder sig til anklagerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland