LIGE NU:

3F afskærer Løgstør-hoteller fra underleverandører

3F mener, at ansættelsesforholdene på Løgstør Parkhotel og Løgstør Badehotel afviger fra normalen, og da de to hoteller ikke vil indgå en overenskomst med 3F, har det udløst en såkaldt sympatikonflikt.

3F-medlemmer og andre, der er organiseret i fagforbund under FH (det tidligere LO red.), må ikke længere levere varer til eller udføre arbejde for Løgstør Badehotel, Løgstør Parkhotel eller Nilles Kro i Sabro.

Det er virkeligheden fra og med torsdag, hvor 3F har optrappet den igangværende konflikt med de tre hotellers ejer Rimbach ApS. En konflikt, der har været igang siden d. 3. februar 2020 fordi virksomheden ikke har tegnet overenskomst med 3F og ikke er medlem af Horesta, brancheforeningen for hotel-,  restaurant- og turisterhvervet. Noget som 3F, ifølge dem selv, har forsøgt at få til at ske i 10 måneder.

Vaskerier må ikke vaske

Det kaldes en sympatikonflikt når andre 3F-medlemmer fratages muligheden for at arbejde for en virksomhed, der er i konflikt, og det er et skridt som 3F Midtfjord, der har indledt konflikten, har følt sig nødsaget til at tage:

- Siden konflikten trådte i kraft og indtil nu, er der desværre ikke sket noget, som har gjort, at vi nærmer os en løsning. Derfor ser vi os nødsaget til at stramme op og tage næste skridt op ad konflikttrappen, udtaler Niels Sørensen, der er faglig sekretær i 3F Midtfjord til Fagbladet 3F.

Med en igangværende konflikt, der nu også omfatter underleverandører, der arbejder under 3F-forhold kan hotellerne blandt andet få problemer med at finde et vaskeri, til at tage sig af håndklæder og sengetøj ligesom hotellerne bliver afskåret fra at gøre brug af mange håndværkere.

Ingen ekstra betaling for overarbejde

3F ønsker at tegne overenskomst med Rimbach ApS fordi de forhold som ansatte arbejder under, ifølge 3F afviger, fra hvad der er det normale på området.

Ifølge ansættelseskontrakter som Fagbladet 3F har set, fremgår det for eksempel, at ansatte ikke har et fast timetal, at de ikke får betaling for overarbejde og arbejde i weekenden, og at de ikke optjener til pension.

TV2 Nord har i dag været i kontakt med Anita Larche, direktør for Rimbach ApS, der i første omgang lovede at vende tilbage med en skriftlig kommentar til konfliktoptrapningningen. Hun er dog ikke vendt tilbage.