LIGE NU:

Tvist om overenskomster: 3F varsler konflikt mod to Løgstør-hoteller

3F Midtfjord og ejerne af blandt andet Løgstør Parkhotel og Løgstør Badehotel er havnet i en strid om overenskomster. 3F varsler konflikt, mens ejerne siger, at de har overenskomst - bare ikke med 3F.

3F Midtfjord varslede mandag konflikt mod Løgstør Parkhotel, Løgstør Badehotel og Nilles Kro i Sabro. De tre hoteller med cirka 100 medarbejdere drives af Rimbach ApS, der ejes af Torben Larche og hans datter, Anita Larche.

Baggrunden for den varslede konflikt er, at virksomheden i længere tid har afvist 3F Midtfjords krav om at indgå overenskomst eller medlemsskab af Horesta Arbejdsgiverforening.

- I snart trekvart år har vi på en konstruktiv måde forsøgt at få en god dialog med indehaverne af Løgstør Parkhotel for at få lavet nogle overenskomstmæssige forhold, siger 2. næstformand Alex Pedersen fra 3F Midtfjord.

Ifølge 3F Midtfjord oplever mange af de ansatte usikkerhed om deres løn- og arbejdssituation.

- Folkene kan gå fra nul timer til 150 på en måned, der er ikke rimeligt at have folk tilknyttet på den måde. Den nuværende løndumping, forskelsbehandling og de utilfredsstillende arbejdsforhold skal bringes til ophør, siger Alex Pedersen.

Konflikt er et sjældent skridt

Alex Pedersen fortæller, at hvis Rimbach ApS melder sig ind i Horesta Arbejdsgiverforning, så kan 3F og Horesta aftale ordentlige overenskomstmæssige forhold for de ansatte.

- Men vi er blevet holdt hen, så næste lovlige skridt for os er at varsle en konflikt, siger Alex Pedersen, som er ked af, at det ikke er lykkedes at opnå en aftale med Rimbach ApS.

- Normalt plejer vi at kunne snakke os til rette. Det håber jeg også, at vi kan her, for det er sjældent, at vi tager sådan et skridt, siger Alex Pedersen.

Ejer afviser beskyldninger

Direktør og medejer af selskabet Rimbach ApS, der driver Løgstør Parkhotel, Løgstør Badehotel og Nilles Kro i Sabro, Anita Larche, afviser beskyldningerne fra 3F Midtfjord om manglende overenskomster. 

Hun mener, at hele konflikten bunder i, at 3F er utilfredse med, at der ikke er tegnet overenskomst med 3F og Horesta, men derimod med Krifa (Kristelig Fagbevægelse) og KA (Kristelig Arbejdsgiverforening).

- Der er rigtigt, at ingen af vores medarbejdere er medlemmer af 3F, til gengæld er de medlem af Krifa. Og vi har som arbejdsgivere for nyligt meldt os ind i KA, siger Anita Larche, som kalder 3F's varsel om konflikt for bøllemetoder.

quote Det er helt forrykt at true med konflikt.

Anita Larche, medejer af Rimbach ApS, der driver Løgstør Parkhotel, Løgstør Badehotel og Nilles Kro

- Det er helt forrykt at true med konflikt. Vores medarbejdere får i mange tilfælde løn, der liggger over overenskomsten, og de kender deres vagtplan fire uger frem i tiden og får løn under sygdom, siger Anita Larche.

Kan blive ramt af sympatikonflikt

Der er nu varslet konflikt mod Løgstør Parkhotel, Løgstør Badehotel og Nilles Kro i Sabro.

Ifølge Alex Pedersen fra 3F kan det få den konsekvens, at hotellerne ikke kan få leveret forsyninger, da de chauffører, der transporterer varerne, vil indgå i en sympatikonflikt.

- Der er nu knap 14 dage til, at konflikten træder i kraft, og jeg håber da, at vi kan finde en løsning, inden det kommer så vidt, men hvis ikke må vi jo se, hvilket skridt vi tager, siger Alex Pedersen.

Anita Larche afviser at indgå i en dialog med 3F, du hun mener, at overenskomsterne er på plads, og hun er heller ikke bekymret over, at de tre hoteller risikerer at stå uden forsyninger, hvis den varslede konflikt bliver en realitet.

- Vi skal nok få vores leverancer igennem, siger Anita Larche.

 

150421 Stolpedalsskolen samler skrald

play 2.C fra Stolpedalsskolen samler skrald i naturen: - Man føler, at det er en god gerning

Trine Dolbak

Ny nærpolitistation: - Førhen havde vi jo en privat vagtordning

150421 Skole trafikkampagne

Ny kampagne gør op med elevchaufførerne

def_thumb,50_percent

play Stidsholtkvindes hoved kommer på udstilling

150421 Stolpedalsskolen samler skrald

play 2.C fra Stolpedalsskolen samler skrald i naturen: - Man føler, at det er en god gerning

Trine Dolbak

Ny nærpolitistation: - Førhen havde vi jo en privat vagtordning

Til forsiden

Til forsiden