9. klasse på særlig mission: Trænger din bil til en støvsugning?

9. klasse på Ranum Skole havde travlt i dag. Men ikke med skolearbejde. Nej, i dag handlede det om at vaske biler.

- Vi skal vaske en masse biler for at tjene penge til vores sidste skoledag, smiler Liv Flak fra Ranum Skole og griner, da veninden Jessica Månsen tilføjer: 

- Det var det eller havearbejde. Og så er det her noget sjovere.

Eleverne tog 120 kroner for udvendig vask og indvendig rengøring. Og der var biler nok til en arbejdsdag fra 9-17.30.

De bliver af og til - af ældre generationer – beskyldt for at være måske lidt dovne, lidt ugidelige. Ja måske uden drive og gåpåmod. Men alle de fordomme blev gjort til skamme i dag i Ranum, hvor 9.klasserne havde sat sig for at tjene god penge ved at vaske biler.

Drengene kan ikke støvsuge

Eleverne havde allerede holdt et loppemarked, hvor de tjente 1200 kroner. 

Målet i dag er at tjene 3000 kroner på bilvask og rengøring. Og der er hårdt arbejde i blandt en del uforudsete hændelser. 

Pludselig står to drenge stille. Og de to piger må træde til. Drengenes støvsuger virker ikke.

- Det er fordi, de ikke kan finde ud af at støvsuge, griner Liv Flak, mens hun er gået i gang med at fixe drengenes støvsuger.

TV2 Nords reporter spørger drengene, om det ikke er pinligt, ikke at kunne lave støvsugeren selv?

- For at være helt ærlig er det faktisk, hvad jeg havde forventet, smiler Asbjørn Dalsgaard. Og klassekammeraten Lucas Rasmussen tilføjer med lav stemme:

- Det er fordi, jeg ikke kan finde ud af at støvsuge.

Liv Flak og Jessica Månsen er færdige af grin, da de hurtigt får ordnet støvsugeren og kan levere den tilbage til deres to klassekammerater.

Dejligt at se dem samarbejde

Lærerne har hjulpet til med at arrangere bilvaske-dagen. Men selve arbejdet står eleverne selv for. Og det går over stok og sten.

- Det er dejligt at se, hvor gode de er til at arbejde sammen. De går sammen i teams og delegerer ud. De er sammen om det og ikke individualister, smiler Maj Czaja, der er lærer.

Hun tror eleverne - ud over at få en fantastisk dag - også vil tage erfaringerne med det gode samarbejde med videre til klassearbejdet i hverdagen.

quote Vi vil gerne have en rigtig fed sidste skoledag, nu når skolen lukker, så vi kan gå ud med et brag.

Liv Flak, 9.klasse, Ranum Skole

Gå ud med et brag

Pengene de samler ind, skal gå til en helt speciel sidste skoledag. For Ranum Skole bliver lukket, når skoleåret er slut. Derfor er 9. klasse skolens sidste. 

Og den sidste skoledag skal fejres med maner.

- Vi vil gerne have en rigtig fed sidste skoledag, nu når skolen lukker, så vi kan gå ud med et brag, fordi vi er de sidste, siger Liv Flak, inden hun fortsætter arbejdet med at støvsuge en bil.

Og i alt ser det ud til, at eleverne fik samlet omkring 4000 kroner sammen til deres afskedsbrag.


Seneste nyt

fra Nordjylland